Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

євромайдан

korrespondent.net

Четвер, 12 грудня 2013, 16:58

Євромайдан радикалізується, – експерт

євромайдан

Політолог Кость Бондаренко стверджує, що йде процес радикалізації Євромайдану. 

Про це він розповів у коментарі РБК-Україна.

«У центр Києва перебуває багато жителів західних регіонів України, які налаштовані рішуче і орієнтовані на радикальні гасла лідера «Свободи» Олега Тягнибока. Вони не хочуть тижнями стояти на майдані і чекати початку політичних переговорів за участю європейських посередників високого рівня, як того бажає Арсеній Яценюк» , – зазначив політолог.

За словами Бондаренка, запланований на вихідні черговий «марш мільйона» з великою часткою ймовірності може закінчиться спробою штурму адміністративних будівель, що символізують владу.

«Необхідна наочна демонстрація «перемоги над режимом», причому за будь-яку ціну, яка в даному випадку виглядає виправданою. Саме така ідеологія дій радикальної частини Євромайдана Олега Тягнибока, який вже починає намагатися диктувати свої умови Віталію Кличко і Арсенію Яценюку» , – стверджує Кость Бондаренко.

«Сьогодні йде напружена війна нервів з обох сторін: і з боку влади , і з боку учасників протестних акцій, склад яких вкрай не однорідний. Це благодатний грунт для екстремістських акцій, причому набагато більш серйозних, ніж знесення пам'ятника Леніна в Києві. Соціальна протестна енергія десятків тисяч людей потребує виході і, на жаль, серед представників «Свободи» є лідери, готові піти на все, щоб спровокувати конфлікт з його подальшою ескалацією», - впевнений Кость Бондаренко.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.