Юрко Кардашевський,  13 грудня 2013

Купити ретро-тачку: трофеї та інша німецька техніка

Чи не найбільше ввезених автомобілів в СРСР були німецькими трофеями. Вони й досі тут залишаються і продаються за великі суми.

Варіанти вже знайомили вас з італійськими, французькими та американськими ретро-автомобілями.

Тепер черга дійшла до DKWBMWMercedes та інших фріців.

Часто й ввозили іномарки, щоб підглянути якісь технічні рішення або взагалі підім'яти під себе виробництво.

Так сталося з Opel Kadett K38. З Опеля зробили Москвич-400, але про Москвич наступного разу.

Такий Opel Kadett продають у непритомному стані, але є всі запчастини та документи. Ціна не вказана, але машина не фонтан.

Потрібно довго побавитися, щоб повернути Опелю первинного вигляду.

 

На Київщині продають DKW 1939 року виготовлення. В оголошенні йдеться, що автомобіль добре підходить для обслуговування урочистостей.

На ці автомобілі ставили малолітражні двигуні, а в оголошені вказаний об'єм 2,4 літри. Ймовірно туди інстальнули двигун від Волги (ГАЗ).

ЇЇ однолітку продають в Черкасах. Hansa 1100 за понад сімдесятирічне існування досі на ходу, але проходила реставрацію. Ціна на цей експонат не вказана.

Ретро-тачка з сучасним фаршем продається в столиці. BMW 321 1946 року випуску з двигуном М42. 

Трансмісія, ходова чаcтина  та салон в автомобілі  також адаптовані до  сьогодення.

Всі агрегати  взяті з більш-менш  сучасної третьої сереї  Бумерів (найімовірніше з  Е36 кузова).

Продавець написав, що потрібно ще замініти ущільвачі дверей та електропроводку.

Ходова чатина та салон в  автомобілі також  адаптовані до сьогодення.

Всі агрегати взяті з більш-менш сучасної третьої сереї Бумерів (найімовірніше з Е36 кузова). Продавець написав, що потрібно ще замінити ущільвачі дверей та електропроводку. Прайс на оновлену Беху 12999 євро.

Mercedes-Benz 190 1938 року випуску пропонують за 6 кавалків USD. Заплативши ці гроші ви отримаєте декілька років захопливого заняття під назвою реставрація та пошук оригінальних запчастин у Європах.

І, звичайно, самовивіз із Криму.

 

Схоже щастя, яке прийдеться вести на евакуаторі до вашого гаража, продають в Херсоні. Родстер Mercedes-Benz 190 продають без двигуна та салону. Правлять за раритет 20 тисяч доларів, але з торгом.

Opel Capitan з двигуном від ГАЗ 21 та коробкою передач від ГАЗ 24 можна придбати за 23,5 тисячі зелених.

У 2009 році в Capitan перетягнули салон, а минулого року автомобіль перефарбували. Продавець запевняє, що окрім двигуна та коробки, все в оригіналі.

 

Adler Stromform також підписували Волгівським двигуном та КПП. Агрегати з 24-ої Волги. 

До опису автомобіля продавець додав коротку довідку: "Adler Stromform выпускался с 1937 по 1940 г. Всего было произведено 5295 автомобилей. Довольно известная модель, заслужившая популярность благодаря своему кузову актуальной формы". Прайс – 25000 доларів США. 

 

 

 

 

Wanderer W23 1938 року випуску продають за 35 000 USD. Хто не може розкошелитись на цю тачку, може взяти її в оренду чи на прокат. Wanderer з двигуном 2,5 літри територіально перебуває у Києві.

В Кіровограді продається бусік Volkswagen T2. Автомобіль зійшов з конвеєра ще у 1977 році. Правлять за нього 3900$. 

Volkswagen T1 на сайтах по продажу автомобілів мало засвічується, але є оголошення про продаж Жука.

Volkswagen Kafer 1973 року випуску за словами власника 90% оригінальний. До купи дають ще один кузов, а ціна за все – 4500 доларів. 

В Києві продають BMW 340 1949 року випуску. На цій тачці також проявилася народна любов до Волги: ходова від ГАЗ-24. Двигун і автоматична коробка перемикання передач від Mercedes 124.

Продавець написав, кузов номерний, документи в порядку, переобладнання оформлено ТП.

За Mercedes K-500 Special Roadster 1937 року в Одесі просять півмільйона гривень. Попри таку ціну, автомобіль не автентичний – це репліка. У ній 3,2-літровий двигун. В ній біла шкіра, легкосплавні диски R-15, тонування, електросклопідйомники, акустика та інші ніштячки.

 

Тепер автетничний Мерс: бежевий Mercedes 190 W110 1961' продають в Ужгороді. Ціна стане вам відомою, коли з'яжетесь з продавцем.

 

На останок Mercedes E200 W115 1970 року випуску. Цей мерс часто називають плачучим, через форму його фар. Чорним Mercedes продають у Львові за 16 тон баксів.

Продавець написав: "Автомобіль після повної реставрації! Салон перфорована шкіра. Стан ідеальний + комплект навісних запчастин (вікна, оптика, ходова, мости, коробка і ...) Розумний торг біля автомобіля".

Тож німців не важко знайти, але справжні раритеті й досі ховаються у дідівських сараях, де несеться різна птиця. А от чи виводити в повний оригінал, чи ставити сучасні комплектуючі, чи робити тачку в стилі ресто – вирішувати Вам. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.