Варіанти,  13 грудня 2013

Варіанти на вікенд

Керрі

Закриття музичного фестивалю Jazz Bez, воркшопи і майстер-класи, музика та кіно у варіантах на цей вікенд.

Музика

14 грудня, субота

Польський джаз на фестивалі Jazz Bez 2013

Львівська обласна філармонія, початок о 19.00.

В суботу, в рамках фестивалю Jazz Bez на сцені Львівської Філармонії виступлять зірки польської джазової музики Bester Quartet та Aladdin Killers.

Гурт Bester Quartet поєднує у своїй музиці джаз та клезмерські мотиви.

Aladdin Killers – це експериментальні музичні рішення. Багатогранність музичних творів гурту, пояснюється, тим, що кожен із членів бенду зростав у різних музичних культурах.

15 грудня, неділя

Концерт Vivienne Mort

Культурно-мистецький центр "Львівський Палац мистецтв", початок 19.30

В неділю відбудеться акустичний концерт українського гурту Vivienne Mort . Жанрова стилістика музики гурту коливається від інді до альтернативного року та навіть кабаре.

KAOS Protokoll (CH) та Kuba Stankiewicz (PL) на закритті фестивалю Jazz Bez 2013

Львівська обласна філармонія, початок о 19.00

В неділю на закритті фестивалю Jazz Bez зіграють чеський експериментальний гурт KAOS Protokoll та польський авангардний джазовий піаніст Kuba Stankiewicz.

Kuba Stankiewicz представить низку імпровізацій на музику композитора Войцеха Кіляра. Зокрема, піаніст зіграє імпровізації на твори Кіляра до культових фільмів Романа Поланські, Кшиштофа Зануссі, Анджея Вайди, Френсіса Форда Копполи та ін.

Майстер-класи, Воркшопи

14 грудня, субота.

Конференція TEDxLNU "Подих майбутнього"

ЛНУ, початок о 10:00

Студенти ЛНУ ім. Івана Франка організували у Львові всесвітньовідому конференцію TEDx. Дані конференції давно проходять закордоном.

Відтепер, львів’яни матимуть змогу теж відвідати лекції, на котрі у свій час були запрошені такі видатні люди, як: Ларрі Пейдж (засновник Google), Білл Клінтон (екс-президент США), Білл Гейтс та інші.

На лекціях розповідатимуть про унікальні проекти та інновації, які стосуються освіти, мистецтва, науки, спорту, медицини, підприємництва.

LvivНandmade New Year

14-15 грудня, ТОЦ "Інтерсіті".

На курсах по хендмейду на новорічну тематику охочі зможуть навчитись техніці плетіння браслету шамбала, новорічних прикрас з фетру, декору новорічної свічки та багато іншого.

15 грудня, неділя.

Воркшоп "Путівник по ідеях"

Коворкінг "Betaplace", початок - 11:00

Практичний інтенсивний воркшоп всього за 5 годин познайомить учасників із різними практиками пошуку ідей, серед них: брейнсторм, інженерний підхід, персони (User-centred design), список Кіплінга, список Осборна, латеральне мислення, метафоричне мислення.

Також, під час лекцій та дискусій учасники навчаться планувати процес розробки ідеї від задуму до кінцевого продукту. Дізнаються як збільшити кількість та покращити якість ідей, опанують такі поняття, як візуальна мова, комунікація та інтелект. Також, будуть розглянуті наукові підходи до розуміння креативності та генерації ідей.

Зокрема, на курсі будуть представлені дві лекції:

"Ідея vs Реалізація" – про дизайн мислення та генерацію ідей.
"Навіщо нам вигадувати ідеї" – про креативність та інновації.

Театр

14 грудня, субота.

Вистава "Формули Екстази"

Львівський академічний театр імені Леся Курбаса, початок о 19:00

Драматичні замальовки "Формули екстази" поставлені за текстами Богдана Ігоря Антонича та Луїджі Піранделло. Вистава присвячена 100-літтю з дня народження Б. І. Антонича.

Вистава "Ар’єр або Захоплююча патологія"

14-15 грудня, театр «Воскресіння», початок о 18.00

Театр «Воскресіння» вперше поставив твір "Захоплююча патологія" сучасного драматурга Олександра Марданя.

Іронічна п’єса підіймає вічні питання людського буття, влади та кохання, які подекуди перегукуються з Гамлетівськими мотивами.

15 грудня, неділя

Вистава "Так казав Заратустра"

Львівський академічний театр імені Леся Курбаса, початок о 19.00.

Курбасівці спробують допасувати роздуми Ніцше до сучасних українських реалій, використовуючи тексти Кліма.

Кіно

14-15 грудня.

Кінопалац.

"Українська Нова Хвиля Romantigue"

В збірці короткометражок "Українська нова хвиля. Romantique" представлені короткометражні дебюти молодих українських режисерів. Всі короткометражки пов’язані романтичною тематикою. Короткометражні фільми були також показані фестивалях – Одеського МКФ, МКФ "Молодість", МФАФ "Крок": Стеляться тумани, 12’.

Керрі

Рімейк за мотивами відомого однойменого роману Стівена Кінга розповідає про милу дівчинку Кері, котра неодноразово страждала від насмішок однокласників. Побожна мати суворо виховувала дівчину не приймаючи участі в її житті.

Та одного дня Кері відкрила в собі дар телекінезу, який допоможе сірій мишці встановити справедливість та назавжди припинити знущання інших.

Капітан Філліпс

Кінострічка в головній ролі з Томом Хенксом розповість про сомалійських піратів, які намагаючись захопити контейнеровоз MV Maersk Alabama зіткнулися з опором пасажирів корабля. Їм нічого не залишалося, як втікати.

Проте, з собою вони захопили капітана корабля Річарда Філліпса.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.