Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

розгін Євромайдану

newsradio.com.ua

П'ятниця, 13 грудня 2013, 22:38

При розгоні демонстрантів 30 листопада міліція перевищила міру застосування сили, - МВС

розгін Євромайдану

При розгоні прихильників євроінтеграції на Майдані Незалежності у Києві 30 листопада міліція перевищила дозволену законом міру застосування сили.

Про це повідомила прес-служба Міністерства внутрішніх справ України.

"В окремих випадках застосування заходів фізичного впливу та спеціальних засобів перевищувало міру, необхідну для виконання покладених на працівників міліції обов'язків, і не зводилося до мінімуму можливості завдання шкоди здоров'ю правопорушників", - йдеться в повідомленні МВС.

Як інформує відомство, "є підстави стверджувати, що з боку посадових осіб ГУМВС України в місті Києві, відповідальних за організацію охорони громадського порядку під час проведення масових заходів, і окремих працівників міліції мали місце порушення чинного законодавства України та ряду відомчих нормативних актів".

"Враховуючи те, що на сьогодні обставини застосування спеціальних засобів і заходів фізичного впливу окремими працівниками міліції є предметом досудового розслідування, яке здійснюється Генеральною прокуратурою України, остаточна правова оцінка може бути надана лише за його результатами", - йдеться у повідомленні.

Попередній висновок за результатами службового розслідування направлено до ГПУ.

Нагадаємо, зранку 30 листопада загін спецпризначення "Беркут" розігнав кілька сотень мирних демонстрантів. Тоді майже десяток демонстрантів було госпіталізовано, більше тридцяти осіб затримали, але згодом відпустили.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.