Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

андрій клюєв

comments.ua

Неділя, 15 грудня 2013, 13:00

Опозиція вимагає від Януковича відсторонити та затримати Клюєва

андрій клюєв

Президент повинен негайно ухвалити рішення про відсторонення секретаря РНБО Андрія Клюєва від посади, його допит, затримання і арешт через суд, оскільки саме Клюєв віддавав накази розігнати Майдан та застосовувати силу проти мирних активістів.

Про це заявили опозиційні нардепи Віктор Чумак та Анатолій Гриценко, передає прес-служба партії УДАР.

Віктор Чумак відзначив, що існує загроза фальсифікацій і знищення протоколів допитів Олександра Попова, Володимира Сівковича і Валерія Коряка. Саме тому копії документів, які вдалося отримати народним депутатам з власних джерел, розповсюдили серед ЗМІ.

“Ми вважаємо, що сьогодні особам, які притягнуті до відповідальності, а саме генералу Коряку, його заступнику і голові КМДА Попову загрожує велика небезпека. Ми пам’ятаємо випадок з міністром Кравченком. Тому вимагаємо від Генпрокуратури, від МВС, від СБУ забезпечити цілодобову охорону цих людей”, - наголосив Чумак.

З протоколів випливає, як підкреслили депутати, що керував особами, які зараз дають свідчення, секретар РНБО Андрій Клюєв.

“Це саме та людина, яка планувала і реалізовувала через спецпідрозділи МВС і знищення Майдану зі звірячим побиттям студентів, і подальші атаки на Майдан. Чому зараз вкрай важливо заарештувати Клюєва? Тому що ця людина керує апаратом РНБО, тобто він уповноважений Президентом для координації дій всіх силових структур. І якщо його не відсторонити, він впливатиме на людей, які даватимуть покази”, - розповів Анатолій Гриценко.

До слова, вчора Янукович відсторонив заступника секретаря РНБО Володимира Сівковича та голову КДМА Олександра Попова через причетність до розгону демонстрантів на Майдані Незалежності 1 грудня. 

Раніе у МВС повідомили, що при розгоні прихильників євроінтеграції на Майдані Незалежності у Києві 30 листопада міліція перевищила дозволену законом міру застосування сили.

Нагадаємо, зранку 30 листопада загін спецпризначення "Беркут"  розігнав кілька сотень мирних демонстрантів. Тоді майже десяток демонстрантів було госпіталізовано, більше тридцяти осіб затримали, але згодом відпустили.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.