Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

ходорковський

ru.tsn.ua

П'ятниця, 20 грудня 2013, 10:29

Путін помилував Ходорковського

ходорковський

Президент Росії Володимир Путін підписав указ про помилування екс-главу ЮКОСа та російського олігарха Михайла Ходорковського.

Відповідний указ розміщено на сайті президента Росії.

"Керуючись принципами гуманності, постановляю: помилувати засудженого Ходорковського Михайла Борисовича, 1963 року народження, уродженця м. Москви, звільнивши його від подальшого відбування покарання у вигляді позбавлення волі", йдеться в указі.

Довідка. Михайло Ходорковський — колишній глава колишньої російської нафтової компанії «ЮКОС», 2005 року засуджений на вісім років за податкові злочини і шахрайство, наприкінці 2010 — на 13,5 років за розкрадання нафти у дочірніх компаній ЮКОСу та відмиванні грошей на суму близько 30 мільярдів доларів. З урахуванням уже проведеного терміну в СІЗО у рамках розслідування першої кримінальної справи Ходорковського було ув'язнено до 2017 року. За класифікацією організації «Міжнародна амністія» — в'язень сумління.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.