Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

янукович підписав указ

tneu.edu.ua

П'ятниця, 20 грудня 2013, 14:42

Янукович підписав "євроінтеграційний" закон про вибори

янукович підписав указ

Президент України Віктор Янукович підписав закон № 709-VII "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення законодавства з питань проведення виборів".

Про це йдеться на сайті президента України.

Закон вступає в силу на наступний день після його опублікування.

Це євроінтеграційний закон, прийняття якого вимагали представники ЄС для підписання угоди про асоціацію з Україною. Закон, розроблений народними депутатами від Партії регіонів Олександром Єфремовим та Володимиром Олійником, підготовлений з урахуванням висновків і рекомендацій місії зі спостереження за виборами народних депутатів України 28 жовтня 2012 р. ОБСЄ/БДІПЛ та інших офіційних місій спостерігачів від іноземних держав і міжнародних організацій.

Новий закон передбачає, серед іншого, що реєстрація кандидатів-мажоритарників здійснюється виключно ЦВК, ЦВК затверджує форму, колір і зміст виборчих бюлетенів, зокрема і для одномандатних округів, а у попередній версії законопроекту була пропозиція про те, що бюлетень кожної окружної комісії може бути під різним кольором та різним змістом.

Також забороняється змінювати межі виборчих округів протягом виборчого процесу, що було на попередніх виборах.
ЦВК не пізніше, ніж за 175 днів з дня голосування оприлюднює на своєму офіційному сайті перелік одномандатних округів із зазначенням їх номерів, а також адрес приміщень відповідних виборчих комісій, але не пізніше, ніж на другий день після початку виборчого процесу публікує зазначені відомості в загальнодержавних, регіональних і приватних ЗМІ.

Процедура визнання голосування на виборчих дільницях "недійсним" залишається в чинній редакції.

За матеріалами: РБК-Україна

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.