Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

євромайдан радикали

ipress.ua

Субота, 21 грудня 2013, 09:25

Опозиції не сподобався об'єктивний Пшонка

євромайдан радикали

Відео, яке запропонував до перегляду у Верховній Раді України Генеральний прокурор під час свого виступу спричинило скандал.

На кадрах добре видно як група радикально налаштованих мітингувальників кидає в працівників «Беркуту» каміння, скляні та металеві банки, палаючі палиці.

Цей матеріал, як зазначив генпрокурор Пшонка, не набув широкого резонансу, втім і ці події мають одержати належну правову оцінку.

За його словами, до провокацій причетні члени радикальних угрупувань, які тривалий час діють під виглядом різноманітних громадських організацій.

«Вони відрізняються потужним фінансуванням, згуртованістю та веденням ідеологічної роботи щодо розповсюдження націоналізму і розпалювання міжнаціональної ворожнечі», - розповів генпрокурор.

На демонстрацію відео об’єктивності опозиція відреагувала закидами, мовляв, воно ілюструє лише одну сторону медалі. Аргументи прокурора про те, що ці кадри залишилися поза увагою ЗМІ, на відміну від тих, які демонструють, що спецпризначенці вийшли за межі повноважень, опонентів не задовольнили.

Нагадаємо, Віктора Пшонка, заявив щодо подій, які мали місце у Києві 29-30  у центрі міста, слідство працює за трьома напрямками.

Допитано вже понад 200 осіб. Серед фігурантів високі міліцейські чини та міністерські працівники.

Насамперед йдеться про керівників столичної міліції, Міністерства внутрішніх справ та працівників спецпідрозділу «Беркут».

«Треба констатувати, що рівень застосування сили до правопорушників з боку правоохоронців не відповідав небезпечності посягання та обстановці, що склалася» - зазначив Генеральний прокурор. 

Не уникнуть відповідальності державні посадовці, які ухвалювали протиправні рішення, або ж навпаки проявили  бездіяльність.

Третій напрямок прокуратури – встановлення організаторів провокацій та безпосередньо тих осіб, які ці провокації здійснювали.
 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.