Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

комунальні платежі

7d.rv.ua

Середа, 25 грудня 2013, 12:59

Тарифи для населення залишаться стабільними, – Азаров

комунальні платежі

Тарифи для населення залишаться стабільними.

Про це розповів прем’єр-міністр України Микола Азаров, передає прес-служба Кабінету міністрів.

«Уряд, не дивлячись на тиск з боку міжнародних фінансових організацій та економічні труднощі, не перекладав високу вартість газу на населення, - підкреслив Микола Азаров. - При цьому тарифи на опалення для населення не підвищувалися з липня 2010 року – тобто вже 3,5 роки».

Азаров пояснив, що люди сплачують тільки частину собівартості, а іншу частину – компенсує держава. Наприклад, при ціні 400 дол. тільки 90 дол. сплачує споживач, а решту – 310 дол. - сплачує держава.

Отже, зменшення ціни на газ відповідно зменшить видатки з бюджету на компенсацію різниці між ринковою ціною і тією, що сплачують громадяни.

«Тому тарифи для населення будуть залишатися стабільними», - запевнив Микола Азаров.

При цьому він додав, що коли йдеться про зменшення тарифів на газ і теплову енергію для населення, то повинно це відбуватися на базі підвищення ефективності виробництва теплової енергії, зменшення втрат при її транспортуванні, впровадження заходів із енергозбереження і т.п.

«І цю роботу ми також активно проводимо», – підсумував Микола Азаров.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.