Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

гроші

times.cv.ua

Четвер, 26 грудня 2013, 12:49

Працівники дитсадків у Раві-Руській вимагали від Ціолковського виплатити зарплати

гроші

Працівники дитсадків, а також комунальники Рави-Руської вимагали від голови Жовківської РДА Степана Ціолковського виплатити кошти на зарплати

Про це повідомила прес-служба Рава-Руської міськради.

Причиною заборгованості перед людьми, за словами міського голови Ірини Верещук, є дефіцит міського бюджету.

- На початку року на сесії міської ради ми відмовлялися ухвалювати бюджет так як там не було передбачено достатньо коштів у розмірі близько 1,5 млн. грн., - розповіла Ірина Верещук. – Через це грошей на зарплати працівникам дитсадків та комунальної служби спочатку вистачило лише на півроку. Влітку на один місяць ми змушені були закрити дошкільні навчальні заклади так як не мали грошей на зарплату людям.

За словами мера, районна та обласна влади пообіцяли, що виділять дотацію на погашення заборгованості із зарплатою.

- Голова ОДА розпорядився виділити Раві-Руській 200 тис. грн. на зарплату працівникам дитсадків. Однак голова Жовківської РДА Ціолковський станом на 25 грудня не підписав відповідного розпорядження сказавши, як мені повідомили, що ці гроші місто не отримає, - зазначила Ірина Верещук.

Мер додала, що 27 грудня – останній день фінансування. З 30 січня банки вже не працюватимуть, тому якщо розпорядження не буде підписано, люди зустрічатимуть Новий рік без грошей і з 1 січня на роботу не виходитимуть.

Вранці, 26 грудня, міський голова разом із завідувачами дитячих садочків та комунальниками Рави поїхали до голови РДА з’ясовувати причину непідписання розпорядження на перерахування коштів. Однак, як випливає зі слів першого заступника голови РДА і самого голови РДА, останній розпорядження не підписав, бо йому документи на підпис ніхто не подавав.

Зрештою, працівники дошкільних установ та комунальної служби разом з міським головою почали вимагати від голови РДА підписати розпорядження на перерахування коштів. Після майже півгодинних розмов голова Жовківської РДА Степан Ціолковський таки підписав документ. Тепер же кошти на заробітну плату повинні надійти на рахунки людей.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.