Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

львівські ярмарки

dailylviv.com

Четвер, 26 грудня 2013, 17:38

На львівських ярмарках заробляють мільйони, які мали б наповнювати бюджет Львова, – ЗМІ

львівські ярмарки

ТзОВ "Львівські ярмарки", яка дає в оренду різним підприємствам площу на площі Ринок та проспекті Свободи для проведення Різдвяного ярмарку, заробило уже 10 мільйонів гривень, які мали б надійти у бюджет Львова.

Про це пише газета "Ратуша".

Як пише видання, без проведення конкурсу, як того вимагає чинне законодавство, без проведення незалежної оцінки зазначеного майна мер Львова Андрій Садовий, передав в оренду до 19 січня 2014 р. нерухоме майно територіальної громади міста для отримання "навару" зі святкувальників комерційній структурі.

Адже згідно з законом, вулиці та дороги належать до нерухомого майна, а передача в оренду комунального майна здійснюється на конкурсних засадах, пише видання.

Як пише "Ратуша", одне й те саме підприємство є об’єктом якоїсь таємної пристрасті з боку Садового, через що отримує незаконну перевагу на використання нерухомого майна громади (споруд площі на проспекті Свободи та площі Ринок) для встановлення своїх збірно-розбірних «хатинок».

Згодом ТзОВ "Львівські ярмарки" передає ці "хатинки" в оренду підприємцям по 12 000 гривень на місяць (такою ціна була минулоріч). Журналіст "Ратуші" підрахував, що надаючи сто будинків в оренду ТзОВ "Львівські ярмарки" отримує 1,2 мільйона гривень, причому як на Різдво, так і на Великдень.

Водночас Львову "Львівські ярмарки" лише символічну суму – 9 573 гривень 23 копійки. Як пише "Ратуша", спритники із міськради зароблять більше чотирьох мільйонів на рік, а за час існування цієї оборудки – отримали 10 мільйонів гривень, які мали б надійти у бюджет Львова.

 

 

 

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.