Варіанти,  30 грудня 2013

Культурні варіанти на тиждень

Старий рік, Новий рік, Різдво на носі, вихідні. Що відбуватиметься цього тижня – у нашому щотижневому огляді.

Понеділок, 30грудня

Благодійна виставка-продаж ікон Лева Скопа Молитва. Культурно-мистецький центр Дзиґа

365 ікон Богородиці, намальованих на ґонтах із церкви св. Юрія у Дрогобичі, внесеної до списку Світової спадщини ЮНЕСКО представлено у цій виставці.

Художник Лев Скоп творив ікони день за днем упродовж року. Кожна ікона присвячена окремому дню року та подіям, які церква відзначає у цей день. Всі кошти з продажу ікон підуть на лікування дітей, хворих на муковісцидоз.

Мультфільм «Крижане серце»

Кінотеатр Планета Кіно-IMAX. Сеанси: 10:15, 12:00, 13:45, 16:00

Кінотеатр Кінопалац. Сеанси: 10:00, 14:50; 17:30

Новорічний мультик про вірних друзів, які хочуть перемогти зиму, яка прийшла у літню пору. Рішуча та безстрашна принцеса Анна здогадується, що так могло трапитися через її сестру Ельзу.

Адже вона королева у тих місцях, де вічно панує зима. Тож зняти страшне прокляття та повернути все на свої місця, аби посеред літа на вулиці не лежав сніг, зможе саме Ельза. Але ж як дістатися на край світу, коли навколо така негода?

Разом троє друзів обов’язково переможуть стихію та відновлять звичний порядок.

Шоу Сніжність.Ніч у старому кіно. Національний академічний український драматичний театр ім. Марії Заньковецької

Музичні хіти 1920-30-х років польські, українські та американські – основа цієї програми.

Серед учасників шоу: Оркестр Лео-Бенд під орудою Миколи Орача, капелла ТРЕМБІТА, солісти Юлія Лорд, Владіслав Левицький, Давід Меладзе та Юрій Гнатковський.

Вівторок, 31 грудня

Різдвяна виставка в галереї Зелена Канапа

Різдвяна виставка традиційно насичена та різноманітна, у ній представлена графіка, живопис, кераміка, вітраж, текстиль, іконопис та інше, відомих митців та початківців, у різних стилях та жанрах.

Сьома традиційна групова виставка присвячена циклові різдвяно-новорічних свят в галереї Зелена канапа, що завжди збирає понад тридцять митців зі Львова, Ужгорода, Києва, цього року набула статусу міжнародної, завдяки участі у ній художників із-за кордону.

Фільм Хоббіт: Пустка Смога

Кінотеатр Планета Кіно-IMAX». Сеанси: 10:00, 13:00, 16:00, 19:00, 22:00, 01:00

Кінотеатр Кінопалац. Сеанси(Синій зал, 3D): 18:30, 21:30, (Червоний зал, 3D): 10:00, 13:00, 16:00

Друга частина Хоббітауже в прокаті. Триває подорож маленького, відважного хоббіта Більбо Беггінса та його побратимів – мага Гендальфа Сірого, спадкоємця царя гномів Торіна Дубощита та 12 гномів.

Мета грандіозного походу – відвоювати королівство гномів Еребор у страхітливого могутнього дракона Смога.

Середа, 1 січня

Фільм Все, крім кохання

Кінотеатр Кінопалац. Сеанси (Арт-зал): 11:40, 13:40, 17:40

Життя Бена насичене усім – успішна кар’єра, друзі, вечірки та чудові жінки. Йому до тридцяти.

Його швидкоплинні захоплення такі ж тимчасові, як і захоплення ним, що змушує Бена переосмислити його життєві позиції та пріоритети.

У цьому йому допомагає доленосна зустріч з його колишньою однокласницею, що повністю змінює його світогляд, коли між ними виникає інтерес один до одного.

Фільм Прогулянки з динозавтрами

Кінотеатр Планета Кіно-IMAX. Сеанси: 10:00, 12:15, 14:30

Анімаційна картина про життя тих, хто населяв планету багато мільйонів років тому. У центрі сюжету – наймолодший член родини динозаврів Патчі. Він недосвідчений та незграбний, по-дитячому лагідний та добрий.

Однак, аби жити у світі, який приховує у собі нескінченно багато небезпек, йому доведеться навчитися відстоювати свої інтереси. І настане час, коли саме Патчі зможе очолити велику родину та знаходити для своїх родичів надійні способи виживання.

Четвер, 2 січня

Реставраційна виставка За записом часу. Національний музей у Львові ім. Андрея Шептицького

В експозиції представлено низку раритетних творів із музейної колекції: унікальні пам’ятки церковного та народного мистецтва (антипедії II пол. XVIIIст.), шедеври класиків українського образотворчого мистецтва – Т.Шевченка, І.Труша, С.Гординського, М.Сосенка, полотна всесвітньовідомих митців Італії XVI ст. – Тінторетто (Якопо Робусті) та графічне мистецтво Сходу Хіросіге Утагави та Масанбоу Кітао.

Святковий захід На Повітряній більше снігу! Левандівський парк, поч. 12:00

2 та 3 січня з 12:00 до 16:00 години у парку «Левандівський» для дітей та дорослих відбудуться «снігові забави», під час яких гості свята позмагаються в перегонах на санчатах та на лижах, бавитимуться у «сніжних війнах» та ліпитимуть сніговиків на швидкість.

Фотовиставка Різдвяне диво в об’єктиві. Храм святих апостолів Петра й Павла / Костел Єзуїтів

Львівські фотографи та діти-сироти творять разом спільний фотопроект. Разом вони відображають своє бачення різдвяного міста у фотографіях.

Фотографи навчають дітей мистецтва фотографування, діти навчають фотографів дарувати тепло просто так.

З 2 до 12 січня усі фотогафії будуть виставлені у Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла.

П’ятниця, 3 січня

Виставка Феєрія Різдва. Арт-салон Сливка

До Різдвяних Свят чергова виставка картин, прикрас у Львові діє. У даній експозиції представлено роботи Анни Швець, картини Олени Каменецькоі-Остапчук, Софіі Панчишин, Тараса Романюка, вертеп і колядники Ірини Фартух, роботи  Наталі Проданчук, Івана Твердуна і подружжя Макушиних.

Концерт Різдвяний вечір у стилі бароко. Львівська філармонія, 18:00

Чарівні звуки клавесину і передчуття різдвяного дива. У програмі концерту – твори Г. Ф. Телемана, Г. Ф. Генделя, А. Скарлатті, В. Ф. Баха.

Виконують: Наталія Свириденко, клавесин, Олена Мацелюх, клавесин, Анастасія Арбузова, сопрано, Георгій Лошаков, флейта

Різдвяна виставка в галереї ICONART

На виставці представлені роботи художників галереї: дереворити Сашка Бриндікова, ікони на дошці Петра Гуменюка, Романа Зілінка, Софії Білик, Олі Кравченко, Уляни Нищук-Борисяк, ікони на склі Остапа Лозинського, Оксани Андрущенко, а також скульптури та кераміку Ганни Друль та Ірини Марко.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.