Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Погода

різдвяні свята

credo-ua.org

Понеділок, 30 грудня 2013, 13:53

В Україні на новорічні і різдвяні свята буде тепло та без опадів

різдвяні свята

На період новорічних та різдвяних свят на території України утримається помірно тепла погода без істотних опадів.

Про це повідомив під час брифінгу директор Українського гідрометеорологічного центру Микола Кульбіда, передає прес-служба Держслужби з надзвичайних ситуацій.

«Протягом поточного тижня в Україні утримуватиметься тепла погода з перевищенням, як на цей період, норми показників температури повітря на 2-3 градуси. У нічні години стовпчики термометрів підніматимуться до -3…+3 °С, у денні – до +1…+6 °С. У період з 6 по 8 січня температура підвищиться по всій території до +5…+9 °С, а в Криму – до +10…+12 °С. Істотних опадів у новорічну ніч та в перший день нового року не буде. Температура вночі становитиме близько 0…-4 °С, вдень – 0 °С», – сказав Микола Кульбіда.

Також директор Укргідрометцентру наголосив, що сніговий покрив на всій території України практично зійшов, і висотою 1-3 см продовжує зберігатися лише на північному сході, у Карпатах і в горах Криму.

Підсумовуючи, Кульбіда нагадав, що протягом року, що завершується, в країні спостерігалося багато небезпечних та стихійних погодних явищ: аномальні інтенсивні снігопади у березні, надзвичайно сильні і тривалі дощі у вересні.

Водночас він зазначив, що останнє десятиліття виявилося найтеплішим за всю історію гідрометеорологічних спостережень. Така тенденція відслідковується на всій земній кулі, починаючи з 1850 р.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.