Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

люк

gtrk-saratov.ru

Понеділок, 30 грудня 2013, 18:35

Прокуратура намагається зробити з працівника «Львівводоканалу» «цапа-відбувайла», – адвокат

люк

Прокуратура намагається зробити «цапа-відбувайла» з працівника «Львівводоканалу», нібито через якого загинула дитина у каналізації.

Про це повідомив адвокат посадовця "Львівводоканалу" Ігор Лопушанський.

Сьогодні прес-служба прокуратури Львівської області поширила у ЗМІ прес-реліз стосовно справи про загибель дитини у каналізаційному колодязі. Органом досудового розслідування встановлено, що нещасний випадок 11.10.2013 року трапився через відсутність на бетонному перекритті каналізаційного колодязя металевого корпусу люка, на якому повинна була триматися кришка люка.

При цьому сторона обвинувачення стверджує, що винним у відсутності корпусу люка є начальник дільниці каналізаційних мереж західного району ЛМКП «Львівводоканал», який за своїми службовими обов’язками повинен був контролювати належний стан каналізаційних мереж.

В межах кримінального провадження допитано чотирьох працівників ЛМКП «Львіводоканал», які за дорученням начальник дільниці 07.10.2013 року обстежували каналізаційний колодязь. Незважаючи на те, що ці свідки в один голос заявляють, що на момент обстеження металевий корпус люка був на бетонній плиті перекриття каналізаційного колодязя, сторона обвинувачення безпідставно ігнорує, не бере до уваги ці свідчення. Орган досудового розслідування безпідставно відхилив всі клопотання сторони захисту про допит інших осіб, які також підтверджують факт перебування корпусу люка на вказаному каналізаційному колодязі.

Як повідомив адвокат, єдиним доказом, яким сторона обвинувачення обґрунтовує винуватість підозрюваного, є долучені до матеріалів кримінального провадження експертизи, відповідно до яких на бетонній плиті перекриття каналізаційного колодязя не виявлено слідів взаємодії з металевим корпусом люка. До таких висновків експерти дійшли виключно за результатами візуального огляду бетонної плити перекриття каналізаційного колодязя. Слід зазначити, що такі огляди проводились експертами через місяць після нещасного випадку, коли всі сліди вже були знищені внаслідок дії атмосферних явищ. Разом з тим, в матеріалах кримінального провадження є фото каналізаційного колодязя, зроблені в день нещасного випадку, на яких видно чіткий іржавий слід правильної круглої форми навколо отвору плити перекриття, залишений металевим корпусом.

На думку адвоката, до відповідальності слід притягувати не працівника ЛМКП «Львівводоканал», який, що підтверджено слідством, забезпечив своєчасний зовнішній огляд каналізаційних мереж, а особу, яка заради кількох десятків гривень викрала чавунний корпус люка, залишивши без опори кришку люка.

Однак, слідству набагато зручніше зробити винним працівника «Львівводоканалу», ніж шукати справжнього злочинця, зазначив адвокат.

Нагадаємо, 10 жовтня на вул. Широкій у Львові дворічний хлопчик, наступивши на неналежно закріплене металеве перекриття колектора, провалився у каналізаційний колодязь. Тіло дитини було знайдено після тривалих пошукових робіт.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.