Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

unian.ua

Вівторок, 31 грудня 2013, 11:30

Львіський НОМ спробують організувати 3 січня

У п'ятницю, 3 січня, відбудуться установчі збори комітету обласної організації Народного об'єднання "Майдан" на Львівщині.

Це рішення було ухвалено вчора, 30 грудня, під час засідання громадського сектору НОМ Львівщини, інформує кореспондент Варіантів

Учасники зборів вирішили, що установчі збори відбудуться о п'ятій годині, однак місце проведення наразі залишається невідомим. 

Голова ради Львівської обласної організації Українського товариства охорони пам’яток історії та культури Андрій Салюк запропонував не проводити ці збори у Львівській облраді, позаяк "це будуть рідні стіни для представників політичних сил". 

В установчих зборах візьмуть участь представники громадського сектору, політичних сил та студентства. 

Як зазначив представник громадського сектору Олег Кузан, наразі своїх представників від політичних сил погодились делегувати ВО "Свобода", УДАР, наполовину - ВО "Батьківщина" та НРУ. 

Від громадського сектору будуть присутні 20 вже визначених учасників та інші, яких визначать згодом. Було запропоновано запросити людей від кожного територіального майдану Львівщини, а вже на зборах визначити їх статус. 

Що ж до студентського сектору, то там ситуація ще не визначена. Як зазначив студентський віце-мер Львова Євген Филипець, наразі ведуться переговори між студентською радою та "групою осіб, які проголосили себе вождями революції" і хочуть висунути 5 своїх представників. Андрій Салюк натомість попросив Филипця не вживати такої риторики, оскільки вона є недоречною. 

Окрім цього, під час засідання учасники визначили представника юридичної групи, який займатиметься визначенням юридичного статусу Львіського об'єднання. 

Нагадаємо, раніше молодь і студентство обурювались, що створення керівних органів львівських обласних структур Народного об’єднання Майдан відбувається без залучення ініціаторів та активістів львівського Євромайдану.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.