Варіанти,  3 січня 2014

Варіанти на вікенд

Вихідні тривають, свято наближається. У Львові працює Різдвяний ярмарок, влаштовують різдвяні забави, виставки, показують нове кіно.

Музика

5 січня. Концерт Джошуа Претта. Кав’ярня «Штука» , 18:00

Музика Джошуа Претта – сплав стилів blues та easy listening. Часто лірична, зворушлива, часом провокує підспівувати, але завжди – легка та милозвучна. Джошуа грає наживо впродовж години чи двох.

7-8 січня. Святкові забави «Різдво у гаю». Музей народної архітектури і побуту Шевченківський гай

У час Різдвяних свят львів’яни та гості міста зможуть створити нову традицію: збиратись у Шевченківському Гаю і колядувати від хати і до хати.

Побачити, як колись святкували Різдво в українському селі.

Усі, хто в ці дні відвідає Шевченківський гай , потраплять в атмосферу родинного тепла, різдвяної містерії, де звучатиме дзвінка коляда, де розгорнеться ярмарок з медовою кутею, пампушками, духмяним узваром та іншими смаколиками.

Протягом двох святкових днів усі охочі зможуть навчитися створювати ляльки-мотанки, дідушки, різдвяні павуки з соломи, відвідати майстер-класи із ковальського мистецтва, скуштувати хліба, випеченого в старовинній печі, почути про давні звичаї святкування Різдва та приготування традиційних різдвяних страв. А для малечі відомі львів’яни читатимуть добрі казки про маленькі й великі різдвяні дива.

7 січня в Музеї відбудеться фестиваль «Спалах різдвяної звізди», на якому виступатимуть вертепи, колядуватимуть, презентують великі Різдвяні звізди, які є головними символами Різдва.

Кіно

Фільм Земля ведмедів

Кінотеатр Планета Кіно-IMAX, Сеанси (3D): 10:00, 13:45, 17:15

Один з героїв фільму – дорослий ведмідь, досвідчений та сильний. Особливе місце відведене розповіді про ведмедицю з двома маленькими ведмежатами.

Паралельно з цими історіями, показано життя молодого самця. Історії ведмедів, які не зустрічались впродовж усього фільму, мають перетнутися у фіналі.

Зйомки картини повністю проходили на території заповідників та заказників півострова Камчатка. Група працювала серед дикої природи майже рік.

Впродовж усього знімального процесу документалістів супроводжували інспектори природних заповідників – підказуючи, якою буде поведінка тварин у різних ситуаціях, забезпечуючи захист

Фільм Врятувати Містера Бенкса

Кінотеатр Планета Кіно-IMAX, Сеанси: 10:00, 14:20, 18:40

Фільм Врятувати Містера Бенкса розповідає глядачам історію про екранізацію роману «Мері Поппінс» написану Памелою Треверс.

Незговірлива Треверс вперто не бажала давати свою згоду на екранізацію. Лише у 1961 році письменниця погодилась.

Аби здійснити переговори щодо умов постановки вона прибула до Лос-Анджелеса, де впродовж двох тижнів Уолт Дісней переконував її, що фільм буде чудовим.

Фільм Хоббіт: Пустка Смога

Кінотеатр Планета Кіно-IMAX». Сеанси: 10:00, 13:00, 16:00, 19:00, 22:00, 01:00

Кінотеатр Кінопалац. Сеанси(Синій зал, 3D): 18:30, 21:30, (Червоний зал, 3D): 10:00, 13:00, 16:00

Друга частина Хоббітауже в прокаті. Триває подорож маленького, відважного хоббіта Більбо Беггінса та його побратимів – мага Гендальфа Сірого, спадкоємця царя гномів Торіна Дубощита та 12 гномів.

Мета грандіозного походу – відвоювати королівство гномів Еребор у страхітливого могутнього дракона Смога.

Мистецтво

Благодійна виставка-продаж ікон Лева Скопа Молитва. Культурно-мистецький центр Дзиґа

365 ікон Богородиці, намальованих на ґонтах із церкви св. Юрія у Дрогобичі, внесеної до списку Світової спадщини ЮНЕСКО представлено у цій виставці.

Художник Лев Скоп творив ікони день за днем упродовж року. Кожна ікона присвячена окремому дню року та подіям, які церква відзначає у цей день. Всі кошти з продажу ікон підуть на лікування дітей, хворих на муковісцидоз.

Фотовиставка Різдвяне диво в об’єктиві. Храм святих апостолів Петра й Павла / Костел Єзуїтів

Львівські фотографи та діти-сироти творять разом спільний фотопроект. Разом вони відображають своє бачення різдвяного міста у фотографіях.

Фотографи навчають дітей мистецтва фотографування, діти навчають фотографів дарувати тепло просто так.

З 2 до 12 січня усі фотогафії будуть виставлені у Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла.

Виставка Феєрія Різдва. Арт-салон Сливка

До Різдвяних Свят чергова виставка картин, прикрас у Львові діє. У даній експозиції представлено роботи Анни Швець, картини Олени Каменецькоі-Остапчук, Софіі Панчишин, Тараса Романюка, вертеп і колядники Ірини Фартух, роботи  Наталі Проданчук, Івана Твердуна і подружжя Макушиних.

Домашні варіанти на Різдво

Різдвяна історія. Чарльз Дікенса.

До свят у одному з львівських видавництв перевидали Різдвяну історію Чарльза Дікенса. Кажуть, це безпрограшний варіант подарунка на Різдво для рідних і близьких.

13 різдвяний історій

Свої історії, пов’язані з Різдвом написали сучасні українські письменники: Ірена Карпа, Андрiй Бондар, Андрiй Курков, Галина Вдовиченко, Дзвiнка Матiяш, Костянтин Москалець, Лариса Денисенко, Мар’яна Савка, Марiанна Кiяновська, Оксана Луцишина, Сергiй Жадан, Софiя Андрухович, Христя Венгринюк.

Бажаємо веселих і щасливих свят.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.