Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

понівечений пам'ятник радянським воїнам

прес-служба львівського обкому кпу

Четвер, 9 січня 2014, 14:42

Львівські комуністи добиватимуться відновлення поруйнованого пам'ятника радянським воїнам

понівечений пам'ятник радянським воїнам

Львівські комуністи будуть добиватися якнайшвидшого відновлення пам’ятника в Глинянах, який напередодні порунували вандали.

Про це повідомив керівник Львівського обкому КПУ Юрій Ткаченко, передає прес-служба обкому.

За словами Ткаченка, комуністи будуть опиратися на норми закону «Про увічнення Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років», згідно якому центральні і місцеві органи виконавчої влади, органи місцевого самоврядування несуть відповідальність за облік в збереження пам’ятників Великої Вітчизняної війни, які розміщені на підвідомчих їм територіях.

"Якщо міська влада Глинян вимоги комуністів щодо відновлення пам’ятника проігнорує, будемо звертатися до правоохоронних органі – з проханням відкрити відносно чиновників міськради кримінальне провадження. В минулому році саме такими діями нам вдалося домогтися відновлення зруйнованого пам’ятника Воїну-визволителю у місті Великі Мости Сокальського району", сказав Ткаченко.

"Також вельми важливо добитися об’єктивного розслідування вчиненого злочину. На нашу думку, судячи з пошкоджень пам’ятника, даний злочин було заздалегідь сплановано і підготовлено, скоріше всього, вандали використовували якийсь інструмент, можливо молоток чи кувалду", розповів Ткаченко.

Нагадаємо, у місті Глиняни Золочівського району, в ніч на 6 січня, невідомі особи частково зруйнували надмогильну споруду встановлену на місці поховання 32 радянських воїнів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.