Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

польща сейм

wikimedia.org

Субота, 11 січня 2014, 09:05

Польські політики ініціюють бойкот ВО «Свобода»

польща сейм

Група послів SLD внесла на розгляд сейму Польщі постанову, в якій польських політиків і громадських діячів закликають до ізоляції ВО «Свобода».

Також вони закликають до ігнорування заходів, організованих цією партією або ж в яких приймають участь її представники.

Про це йдеться у проекті постанови у справі націоналістичних і шовіністичних настроїв в Україні, опублікованій на сайті сейму Польщі. 

"Пам’ятаючи події Другої світової війни, польський сейм апелює до всіх учаників публічного життя в Польщі із закликом ізоляції партії "Свобода", а також неучасті у всіх заходах, які організує ця партія чи в яких приймають участь її представники", – сказано в проекті постанови.

Польський сейм висловлює занепокоєння зростанням націоналістичних настроїв в Україні які в тому числі набувають форм антипольських виступів, – стверджується в проекті ухвали.

З особливим занепокоєнням польський сейм відзначає зростання популярності ВО «Свобода», яка посилається на традиції ОУН, лідери котрої в часи Другої світової війни співпрацювали  з нацистськими окупантами – Бандера, Донцов, Шухевич, – стверджується у проекті постанови.

У пояснювальній записці до ухвали йдеться про те, що "Свобода" в Києві 1 січня провела марш на честь Степана Бандери. Останнього лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок представляв як взірець для наслідування українським суспільством.

"Свобода" не лише антипольська, але й антисемітська і антиросійська партія, – стверджують автори постанови. Вони порівнють "Свободу" з грецькою партією "Золотий світанок" і угорською партією Йоббік.

Також Центром Розенталя "Свобода" визнається однією із найбільш антисемітських партій в Європі, – стверджується у проекті постанови.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.