Варіанти,  13 січня 2014

Культурні варіанти на тиждень

Свято Маланки, старий Новий рік – у Львові все ще різдвяна атмосфера і багато культурних подій з різдвяною тематикою і не тільки.

Понеділок, 13 січня

Пустіть Маланку в хату. Львівський палац мистецтв, 22:00

У Львівському палаці мистецтв традиційно відбудеться зустріч Старого Нового року. У програмі – колядки та різдвяні забави.

Різдвяний фестиваль Велика коляда, поч. 19:00, Домініканський собор

У Львові триває 15-й фестиваль Велика коляда. Сьогодні, у межах фестивалю, виступить вокальна група Чорнобривцi Львiвського мистецького центру Веселi черевички (керiвник – Василь Чучман), а також зразковий вокальний ансамбль Намисто МПК iм. Г. Хоткевича (керiвник – Марiя Сергiйчук) та хор храму Вознесiння Господнього (керiвник – Оксана Штогрин).

Фільм Анжеліка, маркіза янголів

Кінотеатр Кінопалац. Сеанси (Арт-зал): 10:10, 12:10, 17:20, 19:20

Кінотеатр Кінопалац ім. О.Довженка: Сеанси (Синій зал): 16:50

Де Пейрак заточений у Бастилію і чекає страти через заздрощі свого короля Людовика XIV.

Однак його дружина Анжеліка готова битися до останнього подиху. На допомогу їй приходить давно закоханий в неї Ніколя – ватажок паризьких розбійників.

Вівторок, 14 січня

Вистава Наш Тарас. Перший український театр для дітей та юнацтва. поч. 17.00

Перша прем’єра 2014 року присвячена 200-річчю від дня народження Тараса Шевченка.

Над виставою працювали: режисер-постановник Роман Валько, художник сценічного простору – Влодко Кауфман, композитор – Олександр Козаренко.

Ця робота – це бачення біографії видатного українського поета, художника, генія, через документи, листи, спогади та твори автора.

Концерт Львівське Різдво. Львівський театр опери та балету ім. С. Крушельницької, 18.00

На святковий різдвяний концерт запрошує вокальна формація Піккардійська Терція, співачка Оксана Муха та скрипаль Олександр Божик.

Концерт Різдвяне дійство. Львівська філармонія, поч. 18:00

Колядки, щедрівки, віншування українських композиторів Миколи Лисенка, Мирослава Скорика, Віктора Камінського, Володимира Павенського, Мирона Дацка, Олександра Яківчука, Миколи Лентовича, Олександра Кошиця будуть звучати під час концерту.

А справжнім святом стане «Різдвяне дійство» на слова Ліни Костенко для хору, солістів та симфонічного оркестру Юрія Алжнєва.

Відкриття виставки "Прийняття" Дарії Кузьмич. Галерея Detenpyla. 18.00

Не тільки різдвяна тематика присутня у галереях Львова. Сучасне мистецтво привезла до Львова молода київська художниця Дарія Кузьмич.

Інструментом дослідження руху в проекті Дарії Кузьмич Прийняття є водночас відеоінсталяція, текст та малюнок на стіні.

А предметом – хода художниці, у якої, внаслідок отриманої в автокатастрофі травми, не згинається права нога.

Мета – через естетизацію дефекту прийняти себе цілковито, прийняти той шлях, на який поставлено від народження, куди б він не вів. Навіть якщо випало йти по ньому шкутильгаючи. Бо прийняття – то є вдячність.

Щоб потрапити в галерею Detenpyla, потрібно зателефонувати за номером –  0935129544, або написати листа – detenpyla-gallery@ukr.net, або домовитись про зустріч з координаторами.

Різдвяний джемсейшн у Дзизі, в етноклубі набутків. Арт-кафе Квартира, 35. поч. 20.00

Середа, 15 січня

Фестиваль Велика коляда. Домініканський собор, поч. 19:00

Виступає : Хор Анастасiс храму Успiння Пресвятої Богородицi (м.Дубляни), керiвник –Володимир Мазепа, зразковий дитячо-юнацький хор Радуниц, керiвник – Наталiя Манько, зразковий фольклорний гурт "Барвiнок" Навчально-виховного комплексу "Софiя" (м.Львiв) Керiвник – Галина Капраль.

Фільм Таємне життя Уолтера Мітті

Планета кіно: 12:15, 16:45, 19:00

Таємниче життя Уолтера Мітті – комедія про доброго дивака Уолтера (Бен Стіллер), який працює рядовим редактором у популярному журналі Life.

У своїх мріях він багато на що здатен, він сильний та вродливий. А головне – він готовий здійснити подвиг.

У будь-який момент наш герой може поринути у свої мрії, не помічаючи нічого довкола.

І не важливо, що в житті над ним глузують, а нудна та одноманітна робота не обіцяє нічого нового. Все йшло звичним чином допоки Уолтер не зустрів загадкову жінку.

Четвер, 16 січня

Розмова Мистецтво як психотерапія. Книгарня «Є», 18:00

Мета зустрічі: показати тих, хто вміє бути щасливим зокрема завдяки творчості, улюбленій справі; звернути увагу на тих, із кого можна брати приклад, на тих, про кого просто важливо знати, бо саме щасливі люди творять ту чудову енергетику нашого міста, яка так вабить сюди всіх.

Учасники розмови: Наталя Космолінська, мистецтвознавець; Наталя Шинкаренко, фотограф; Наталя Ророха, психолог; Нестор Бордун, художник.

Літературний клуб Кабі.Net: Євромайдан і культура. Арт-кафе Квартира, 35, 19.00

У межах проекту Євромайдан і культура, відбудеться зустріч з Тарасом Возняком.

П’ятниця, 17 січня

Концерт Від Баха до Респігі. Львівська філармонія, 19:00

Виконують: Лілія Гратило – скрипка, Олександр Божик – скрипка, Академічний симфонічний оркестр Львівської філармонії, Ілля Ступель – диригент.

У програмі: Отторіно Респігі. Сюїта «Давні арії і танці» № 3 для струнного оркестру, Йоганн Себастьян Бах. Концерт для двох скрипок з оркестром ре мінор, Вольфганг Амадей Моцарт. Увертюра до опери «Викрадення з сералю», Георг Фрідріх Гендель. «Музика на воді», три оркестрові сюїти.

Презентація книжки Сергія Гридіна Не такий. Книгарня «Є», 18:00

 «Не такий» увійшов у шорт-ліст «Дитячої книги року ВВС-2013» , а також у ТОП-п’ять рейтингу «Книга року’2013» (номінація «Дитяче свято», категорія «Підліткова та юнацька література»).

Не такий — це історія про хлопця, що відчуває себе «не таким» у середовищі своїх однолітків та переживає типові підліткові проблеми: знущання ровесників, непорозуміння з батьками, невпевненість у собі, ніяковість у спілкуванні з дівчатами.

Ця книга вражає своєю відвертістю. Про школу, родину, суспільство, полишених самих на себе дітей, і взагалі про життя, яким воно є, сповнене суворих реалій і випробувань.

Фестиваль Велика коляда. Домініканський собор, 19.00

Виступають: Камерний дитячий хор Софія, керівник – Оксана Цимбаліста, зразковий дитячо-юнацький хор Радуниця, керівник – Наталія Манько, камерний Хор Софія при храмi Св.Георгiя (м.Київ), керівник – Олексій Шамрицький.

джерело фото: afishalviv.net, lvivpost.net, facebook/dasha.kuzmych

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.