Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

священик

zbruc.eu

Понеділок, 13 січня 2014, 14:09

Мінкультури попередило УГКЦ, що служити літургії на Майдані – це порушення приписів

священик

Міністерство культури попередило Українську греко-католицьку церкву, що вона порушує приписи, тому може звернутися до суду з позовом про припинення її релігійної діяльності.

Відповідний лист оприлюднено на сайті УГКЦ.

Як йдеться в листі Мінкультури, представники УГКЦ здійснюють "порушення вимог законодавства України про свободу совісті та релігійні організації" на Майдані Незалежності міста Києва впродовж грудня минулого року та на початку нового – 2014 року.

На думку чиновників Мінкультури, публічні літургії на Майдані та встановлення "молитовних наметів" можуть негативно позначитися на стані довіри між державою та релігійними організаціями.

Водночас глава УГКЦ Блаженніший Святослав Шевчук, відповідаючи на лист Мінкультури, заявив, що "Церква не є учасником політичних процесів, але вона не може стояти осторонь, коли її вірні просять про духовну опіку".

"Виходячи з принципу свободи віросповідання – основоположного права людини, душпастир може безперешкодно молитися там, де знаходяться його вірні. Для реалізації цього права не потрібен окремий дозвіл держави", написав Святослав.

"Сподіваюся, що органам державної влади ... вистачить мудрості, щоб не почати переслідувати Церкву та не переносити сучасну суспільно-політичну кризу ще й на релігійне середовище", заявив Святослав Шевчук.

 

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.