Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

mvs.gov.ua

Вівторок, 14 січня 2014, 12:56

В Стрию припинили діяльність цеху, який виготовляв фальсифікований алкоголь

Міліція Львівщини скеровала кримінальні провадження щодо двох організаторів підпільного з виготовлення цеху у Стрию.

Про це Варіантам повідомила прес-служба МВС у Львівській області.

Підпільний цех з виготовлення контрафактного алкоголю у ході перевірок викрили правоохоронці Управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю ГУМВС України у Львівській області.

Підпільний цех по виготовленню фальсифікату працював у промислових масштабах. У напівпідвальному приміщенні троє місцевих мешканців, двоє з яких раніше вже притягувались до кримінальної відповідальності, змішували сурогат горілки та, використовуючи спеціальні пристрої, розфасовували його у заздалегідь підготовлені пляшки. При цьому  фальсифікат виготовлявся під виглядом продукції одразу чотирьох горілчаних виробників нашої держави.

Упакування проводилось за всіма стандартами та вимогами на цей вид продукції, тому пересічному споживачеві відрізнити підробку від оригінальної продукції було практично неможливо.

У результаті перевірок вилучено більше тисячі пляшок готової фальсифікованої продукції, декілька тон спирту та підготовленої до розливу суміші, а також підроблені акцизні марки, порожню тару та інше устаткування, яке використовувалось для розливу та упакування контрафактної горілки.

За вказаним фактом було розпочато досудове розслідування. Зараз кримінальні провадження за ознаками злочинів, передбачений ч.1 ст.199 (виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою використання при продажу товарів, збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів, білетів державної лотереї, марок акцизного збору чи голографічних захисних елементів) КК України, ч.2 ст.204 КК України та ч.1 ст.204 (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) КК України скеровано на розгляд місцевого суду.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.