Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Во "Свобода"

фото gazeta.ua

Середа, 30 травня 2012, 13:59

Львівські депутати зберуться на позачергову сесію біля Верховної Ради України

5 червня 2012 року депутати Львівської міськради зберуться під стінами українського парламенту на позачергову сесію, аби не допустити ухвалення «мовного» законопроекту. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської організації ВО «Свобода».

Саме 5 червня під час засідання Верховної Ради України депутати розглядатимуть в першому читанні законопроект «Про засади державної мовної політики» (№9073).

«Це не закон, який захищає мови національних меншин. Він покликаний знищити українську мову як державну. Його написали депутати-українофоби Каліснічєнко, Ківалов та інші україноненависники, які вирішили реалізувати свої злочинні плани проти всього українства», - заявив голова фракції ВО «Свобода» у Львівській міськраді Руслан Кошулинський.

Свободівці зазначають, що міський голова Львова під час позачергового пленарного засідання ЛМР 22 травня 2012 р. не голосував за рішення Львівської міської ради проти затвердження мовного законопроекту Колєсніченка -Ківалова. Такими ж були дії міського голови під час Ради Регіонів 24 травня у Києві він не висловив позиції Львівської міськради щодо недопущення антиконституційних змін до мовного законодавства, не виконавши відповідного доручення міськради.

Позачергова сесія розпочнеться о 10:00 в Києві біля Верховної Ради України.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.