Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Софія Федина

Середа, 15 січня 2014, 14:24

Львівські майданівці обурені, що в Києві створили ініціативну групу без них

Софія Федина

Організаційний комітет зі створення Львівської обласної організації ВО "Майдан" обурився, що у Києві затвердили склад ініціативної групи зі створення ВО "Майдан" на Львівщині, не порадившись з ними.

Про це йдеться в заяві оргкомітету, оприлюдненій сьогодні, 15 січня, інформує кореспондент Варіантів.

За словами співачки, ведучої львівського Майдану Софії Федини, ініціативна група у Києві була утворена без додаткових консультацій із львівським оргкомітетом та територіальною радою.

"Рішення було спущено нам дещо зверху компартійним методом з Києва", – сказала Федина.

Член ГО "Зарваницька ініціатива", один із учасників новообраної ініціативної групи Олег Кузан натомість зазначив, що процес створення групи має бути прозорим і чесним. Зараз же, за його словами, серед 11 членів ініціативної групи 7 є представниками політичних сил і наближених до політиків особами.

Кузан заявив, що не був попереджений про те, що увійде до складу ініціативної групи. Так само про це заявив інший член групи – віце-студентський мер Львова Євген Филипець.

Водночас вони підтвердили, що їх кандидатури на членство в групі виснула представниця політичної партії УДАР у групі, депутат Львівської облради Оксана Юринець.

Відтак оргкомітет зі створення ЛОО ВО "Майдан" закликає створену у Києві ініціативну групу до співпраці.

Зокрема, пропонується провести спільну з оргкомітетом відкриту зустріч за участю відповідального за Львівську область представника Ради ВО "Майдан" з Києва у п'ятницю 17 січня о 17 годині.

Федина також зазначила, що на зустрічі збираються попросити фінансовий звіт львівського Євромайдану.

Нагадаємо, 13 січня, на засіданні Ради Всеукраїнського об'єднання "Майдан" у Києві затвердили склад ініціативної групи зі створення організації ВО "Майдан" на Львівщині в складі 11 осіб.

Туди увійшли Роман Ілик, Володимир Парубій, Роман Брезіцький, Ірина Сех, Ярослав Пітко, Василь Молдован, Оксана Юринець, Євген Филипець, Олег Кузан, Іван Вакарчук, Петро Колодій.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.