Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Правоохоронні органи

http://komitet-k.org.ua/

Середа, 30 травня 2012, 14:30

Щороку на Львівщині прокуратура притягає 300 тис. громадян до адмінвідповідальності

При населенні у 2,5 млн. осіб, щороку у Львівській області до адміністративної відповідальності притягається близько 300 тис. громадян. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Львівської області.

«А це свідчить про те, що кожен 6 мешканець області вчиняє адміністративне правопорушення і притягується до відповідальності», ? наголосив прокурор Львівської області Олег Василенко.

У прокуратурі Львівської області обговорили проблемні питання у сфері додержання законодавства про адміністративні правопорушення. Зокрема, на колегії було акцентовано увагу на діяльності органів внутрішніх справ та органів контролю при застосуванні до громадян заходів адміністративного стягнення, фіксації порушень та сплати штрафів.

Як зазначив прокурор Львівської області Олег Василенко, тема колегії про стан додержання законодавства про адміністративні правопорушення органами, які наділені повноваженнями складати протоколи про адміністративні правопорушення та виносити постанови ? є актуальною.

На колегії відзначили, що на цьому напрямку протягом минулого та поточного років міськміжрайпрокурори порушили 6 кримінальних справ, опротестували 971 незаконну постанову про накладання адміністративних стягнень, за документами прокурорського реагування до дисциплінарної відповідальності притягнуто 921 посадовця.

Найбільш поширеними порушеннями у ході прокурорських перевірок були неналежне викладення посадовцями органів контролю та правоохоронних органів суті вчиненого правопорушення, невірна його кваліфікація, що в подальшому призвело до повернення протоколів судами для належного оформлення, закриття справ за спливом термінів притягнення до адміністративної відповідальності чи за відсутністю складу правопорушення.

Лише торік судами області за матеріалами органів внутрішніх справ прийнято рішення про закриття понад 400 справ у зв'язку із закінченням строків накладення адміністративного стягнення, та майже 300 справ ? з підстав відсутності події і складу адміністративного порушення.

Як зазначив Олег Василенко, не менш актуальною для Львівщини залишається проблема стягнення штрафів за винесеними постановами про притягнення до адміністративної відповідальності. Так, протягом минулого року складено понад 257 тис. протоколів з винесенням відповідних постанов, сума штрафів за якими сягає майже 10 млн. грн.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.