Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Мирослав Маринович

Четвер, 16 січня 2014, 12:41

З проблемами догналітів краще справлятися релігійними засобами – Маринович

Мирослав Маринович

Проблему Української правовірної греко-католицької церкви, яку ще називають "сектою Догнала", краще регулювати релігійним способом, а не на державному рівні.

Адже це сприятиме збереженню релігійної свободи.

Таку думку сьогодні, 16 січня, на прес-конференції висловив проректор Українського Католицького Університету Мирослав Маринович, інформує кореспондент Варіантів.

"Краще нам справлятися з проблемами догналітів релігійними засобами. Краще нашим священикам, нашій церкві подбати про те, аби заспокоєння, задоволення духовних потреб було якнайбільшим. Якщо люди будуть добре почуватись у своїй церкві, вони не будуть шукати чогось іншого поза її межами", – сказав Маринович.

На думку Мариновича те, що влада не готова справитися з проблемою догналітів, говорить про те, що державі це вигідно.

"СБУ зауважує греко-католицьку церкву на Майдані, але не зауважує, що церква догналітів закликає керівника сусідньої держави втрутитись військовим шляхом у нинішній суспільно-політичний конфлікт. Що це, як не порушення закону? Догналіти – це проект Кремля. І СБУ чудово використовує цю секту, аби робити потрібні Кремлю провокації. Тому не треба боятися релігійної свободи. Релігійна свобода дає право на існування не лише нам, а й нашим суперникам, нашим релігійним опонентам", – сказав Маринович.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.