Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Мирослав Маринович

Четвер, 16 січня 2014, 13:27

У влади було прагнення "попугать попов" – Маринович про лист до УГКЦ

Мирослав Маринович

Листом до УГКЦ з погрозою заборонити церкву лада України переслідувала мету налякати священиків, проте зробила це недолугими методами.  

Таку думку сьогодні, 16 січня, на прес-конференції висловив проректор Українського Католицького Університету Мирослав Маринович, інформує кореспондент Варіантів.

"Я переконаний, що найвище керівництво, напевно – президент, сказав - "Ну что там, попов этых нельзя прижать?". А тоді починає працювати чиновницька мисля. А як же ж ми виконаємо наказ президента? І починається творчість відповідно до своїх інтелектуальних і управлінських спроможностей", – прокоментував Маринович лист Мінкульту.

Проректор зазначив, що юридичне прагнення загнати церкву "у вузькі вулички" викликало у нього усмішку, адже це улюблена справа всіх державних юристів і всіх хабарників – тримати на короткому повідку всіх і вся.

"Для мене в цій ситуації дуже важливим було те, що церква не заховала цей лист у шухляду. Тепер він діє сам за себе. Коли цей лист "переможно" крокує по всьому світу. Коли його читають у цивілізованих країнах, це викликає сміх", - сказав Маринович.

Що ж до реакції інших церков на лист Мінкульту до УГКЦ, то Маринович зазначив, що наразі була публічна підтримка лише з боку УПЦ КП. Інші ж церкви, за його словами, виходять із власних можливостей.

"При всьому бажанні спецслужб, повернути минуле не можна. Якщо не вдалося сталінському режимові упокорити церкву, то не вдасться і нинішньому", – сказав Маринович.

Нагадаємо, в офіційному листі Міністерства культури України від 03.01.2014 року (№ 1/3/13-14) за підписом Тимофія Кохана, першого заступника міністра йдеться про те, що УГКЦ можуть позбавити офіційної реєстрації через участь священиків у Євромайдані

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.