олександр ковальчук,  16 січня 2014

Кінець отарних бойкотів

Отар Довженко

Агресивна отара львівців намагалась відмазати всіх потрібних персонажів від подій на Озаркевича 4.

Ще більше їх намагалися відмазати брутальні чутки про міфічне (культурне) переслідування підвалин УГКЦ. І майже їх відмазала сьогоднішня Верховна Рада цілим пакетом своїх драконівських законів після яких, уся вулиця Озаркевича – це мініатюрне зленько у порівнянні з глобальним злищем.

Така потрібна клоунада у цей день допомогла ще раз зацінити всю красу євромайданних бойкотів, де львівців розводять, як кошенят. І це плюс. Але така потрібна клоунада також продемонструвала й крах теорії про зростання та дорослішання поінформованого громадянського суспільства, цього літеплого океану розумних індивідуальностей, де раптом почали прорізатись риси стадного, отарного засліплення з наступним вирішенням своїх приватних інтересів під омофором великих слів про революцію.

І це мінус.

Така потрібна клоунада у цей день допомогла також зрозуміти, що ліваки з Автономного опору активізуються лише на великі свята. Вони, наче бісики, яким вже обов'язково потрібно відчути на власному тілі механізми екзорцизму. Минулого разу вони бісились у день Господнього Преображення, а цього – вони вже сатаніли у день Предпразництва Господнього Богоявлення.

Відсіч – занадто аморфні сотворіння з поміж тих гобітів, що бігають під ногами Садового, і тому закономірно, що львівський мер так вимушено злизався з соціалістами з Автономного опору. Відтепер у них буде новий папік, бо логічно, що у багатодітного Садіка більше досвіду у вихованні молодого покоління, ніж у самотнього Михальчишина. І це ідеальна ситуація у цьому несправедливому світі, коли під щедрою рукою Садового буде така гармонійна пара: Самопоміч та Автономний опір.

Він полюбляє саме такі, дещо евфемістичні назви підпорядкованих йому сил, назви у яких легко відчувається прихована напруженість сексуальних практик спрямованих виключно на себе, а не на Іншого.

Саме тому оральна гойдалка кричалок між Свободою та Автономним опором є цікавішою, ніж їхні тілесні бійки та фізіологічна штовханина. Права Свобода закидає "Комуняку – на гілляку", а лівий АО їм відповідає, що "комунізм – не пройде" та "смерть більшовизму". Соціалісти з АО кричать, що "Свобода-Регіони – одна коаліція", а націоналісти з ВОСу їм закидають агентуру Москви та агентство КДБ. Шалаковська закидує АО руйнування греко-католицької Церкви, а анонімна кобіта з АО так патріотично закутана у національну хустинку, схоже, що Мельничуку, кричить: "Ти провокатор, сука, ти знаєш".

Її привселюдна істерія найбільш криклива та противна, а тому – двічі пародійна. Особливо смішна її істерія тоді, коли вона, використавши усі можливі постмодерні техніки для упослідження своїх ворогів, починає апелювати до допустимості побиття дівчини в умовах постмодерної доби.

Звичайно, що допустимо. Це ж не 19 століття. Всі вони рівноправні учасники (учасниці) салютного фемінізму. Саме про це ще сповіщав мудрий Ніцше, а Кроненберг показав у фільмі про Юнга, Фройда та чужу (у рідліскоттівському значенні) щелепу Кіри Найтлі.

Дещо харить лише нещира естетика гопоти у вустах таких високоінтелектуальних облич з ВОС та АО. Місцями вони переграють так безбожно. Неавтентичність аж пре з цих носіїв таких високих ідей (націоналізму та соціалізму).

Особлива театральність втілилась у вічність у діалозі лівого Зенона Дашак та анонімного тягнибока.

Дашак: "Скільки Зубик заплатив, альо, ти Вася?"

Анонімний тягнибоківець: "Ти на майдан іди худобо, ти що тут став, ти рагуль".

Як кажуть у народі: "Шо їхало, то й здибало" і таки так, авторитет Свободи трохи опустили до рівня маргінального у своїй інфантильності Автономного опору.

Євромайдан почав сипатись і далі буде тільки ще веселіше. Вчора була заплакана Софія Федина у нас та прагматичний Роман Брезіцький на садовому каналі. Щоправда, чомусь на обличчі Брезіцького не було помітно слідів одухотворення львівським Євромайданом, а лише фейс типового галицького бариги.

Звичайно, що за таким райдужним апогеєм на Площі Ринок дуже швидко загубилась постать отого вівчарного закликача львівців до бойкотів, отого соціального поводиря сліпців у тенетах революції, того мережевого пастира деяких місцевих лохів. Зачуханий Отар Довженко (колишній прес-службіст Євромайдану та легальний викладач УКУ) дуже швидко просік за такої веселкової сльоти особливий брак уваги до власної гетеросексуальності та почав роздавати з тієї безнадії перехожим календарики. Спонсором його фото на Площі Ринок є компанія Nike. Nike – Just Hobbit.

Довженко чудово розуміє, що після вчорашньої новини про те, що забудовники на Озаркевича 4 пов'язані з !Фестом, усі його бойкоти летять няшному котику під хвіст.

Ще можна бойкотуючи Зубика, якось ігнорувати ту інфу, що медіа бізнес-партнера УКУ Андрія Садового сидять у приміщенні Зубика на Чорнового 67 г. Можна ігнорувати рекламу "Родинної ковбаски" на 24 каналі Садового. Завжди треба бути вдячним своєму благодійнику, який виписує такі фантастичні розпорядження про подяки за активну громадську позицію та вагомий внесок у розвиток журналістики в Україні.

Зрозуміло, що Садовий ще той балалаєчник, але вагомий внесок у розвиток журналістики – це вже трішки перебір. Садовий багаторазово може відхрещуватись від !Фесту, але за таких настінних унітазів (та інших дозволів) у центрі міста йому мало хто повірить.

І тому якось стрьомно представникам одного бізнес-партнера пікетувати рішення іншого бізнес-партнера та благодійника. Ще стрьомніше бойкотувати лише самих себе (хоча так і заповідають у серіалі Absolute Power). Засновник (сматрящій на карапінчастому слензі) !Фесту Андрій Худо присутній в переліку львівського кола друзів УКУ.

Його фотографія також присутня поміж викладачів Львівської Бізнес-школи УКУ.

А ось на цьому дідулиному відео голова ради директорів "Холдингу емоцій "!ФЕСТ" Андрій Худо заявляє, що "УКУ – це інвестиція в майбутнє. Це творіння нової спільноти людей з правильною системою цінностей, які будуть визначати і творити майбутнє нашої країни. Особисто я, моя команда і мої друзі підтримуємо УКУ вже багато років і закликаємо усіх, кому небайдужа доля нашої країни підтримати цей Університет".

Також Андрій Худо був (чи є?) засновником квартальної стипендії для студентів УКУ на їхньому Благодійному фольк-балі "Перелаз".

За такої ситуації бойкотувати заклади свого друга та благодійника якось дуже риторично і не дуже кошерно, навіть якщо він пов'язаний бізнесом з ненависним Зубиком у приміщеннях якого сидять медіа ще одного друга та благодійника. Такі маневри кидають величезну тінь і на інші ковбасні байки та бойкоти до яких так несамовито закликав Отар Довженко, відчуваючи за своєю спиною гарячий подих ще одного бізнес-партнера УКУ. Однак, навіть за такої дислокації ні Садіку, ні УКУ, ні УГКЦ немає чого боятись. Вони залізобетонні елементи тієї Системи за яку так полум'яно боролись в авангарді Ємайдану.

А для усіх активних, але таких латентних хіпстерів звучить Chad Valley та його хіт "Fall 4 U".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.