Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

симфонічний концерт

citybuzz.com

П'ятниця, 17 січня 2014, 11:57

Львівська філармонія проведе концерт з творами Баха, Моцарта та Генделя

симфонічний концерт

Сьогодні, у п’ятницю 17 січня, о 19:00 у Львівській обласній філармонії відбудеться концерт від «Баха до Респігі».

Про це повідомила прес-служба Львівської обласної філармонії.

Концерт поєднає в собі музику бароко, класицизму та неокласики 20-го сторіччя, репрезентовану музикою Отторіно Респігі. У його «Давніх аріях і танцях» для оркестру, які прозвучать на концерті, композитор в оркестровій площині інтерпретує твори для лютні і гітари барокових композиторів.

Музику «високого» бароко представлять генії цієї доби: прозвучить Концерт для двох скрипок з оркестром Йоганна Себастьяна Баха, що відзначається особливою мелодійністю і тонкою взаємо-грою партій двох скрипок, а також урочиста «Музика на воді» Георга Фрідріха Генделя.

Увертюра до опери «Викрадення з сераля» Вольфганга Амадея Моцарта влучно збалансує своєю класицистичною ясністю барокові шедеври.

Ці твори прозвучать у виконанні Академічного симфонічного оркестру Львівської філармонії під батутою одного із найталановитіших диригентів Східної Європи Ілллі Ступеля.

Сольну партію скрипки виканають заслужена артистка України Лілія Гратило та музикант-віртуоз, лауреат міжнародних та всеукраїнських конкурсів Олександр Божик.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.