Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

готель асторія

wikimapia.org

Понеділок, 20 січня 2014, 15:10

Чиновник Садового посприяв власнику готелю "Асторія" уникнути орендну плату на 1 млн. грн.

готель асторія

Начальник управління комунальної власності департаменту економічної політики Львівської міськради Євген Климкович у 2007 році уклав договір оренди приміщень на вул. Городоцькій, 15 у Львові із подальшими змінами.

Також погодив їх передачу у суборенду на безоплатній основі ТзОВ "Готель "Асторія", внаслідок чого міському бюджету заподіяно шкоду в сумі 968 тис. грн.

Про це "Варіанти" повідомило джерело у контролюючих органах.  

Міськрада Львова не приймала рішення про звільнення ВАТ "Готель Україна" та суборендаря ТзОВ "Готель "Асторія" від орендної плати.  

Климкович, однак, всупереч діючим нормам закону та за відсутності рішення міськради, підписав договір оренди приміщень по вул.Городоцькій, 15 у Львові від 12.07.2007 з ВАТ "Готель Україна" із умовою щодо звільнення орендаря від орендної плати, відмінною від типового договору оренди комунального майна.

При цьому пунктом 4.2 згаданого договору визначено обов’язок орендаря щодо внесення орендної плати з дати підписання сторонами акту приймання-передачі. Проте, у п.5.2. договору визначено, що орендар сплачує орендну плату з дати введення об'єкта в експлуатацію у встановленому порядку.

У вересні 2007 року Климкович вніс зміни до основного договору оренди в частині звільнення орендаря від орендної плати до закінчення реконструкції об'єкта та здачі його в експлуатацію.

Климковичем також погоджено передачу на таких умовах у безоплатне користування суборендарю.

Нагадаємо, готель "Асторія" був зданий в експлуатацію у жовтні 2013 року.

Загальна сума інвестицій проекту – близько 70 млн грн.

ТзОВ "Готель Асторія" придбало будівлю на Городоцькій, 15 у Львівської міськради у липні 2010 року. 

У липні 2009 року будівлю готелю було включено у перелік об’єктів комунальної власності, які підлягають приватизації способом викупу.

У липні 2007 року  Львівська міськрада передала ТзОВ "Готель Асторія" земельну ділянку на вулиці Городоцькій, 15 для реконструкції та реставрації будівлі готелю.

Орендарем готелю "Київ" (сучасний готель "Асторія") стало луцьке ВАТ "Готель Україна", суборендарем – ТзОВ "Готель "Асторія".

Право оренди готелю "Київ" терміном на 25 років ВАТ "Готель Україна" здобуло на аукціоні за суму 5 млн. 100 тис. грн.Однак ВАТ "Готель Україна" не виконало умови конкурсу.

Нагадаємо, у жовтні готель "Асторія" запрацював на повну потужність. До того він працював у тестовому режимі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.