Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Спорт

ралі

wrc-info.ru

Понеділок, 20 січня 2014, 16:33

Юрій Протасов переміг у класі WRC2 на ралі Монте-Карло

ралі

Цих вихідних відбувався перший етап Чемпіонату світу з ралі, де український екіпаж Юрій Протасов-Павло Черепін переміг у класі WRC2.

Після перших трьох спецділянок українці вийшли у лідери свого класу. На першій СД Протасов був третім, на другій – другим, на третій спецділянці, перед сервісом, першим.

Протягом гонки мінялися погодні умови з дощ на сніг та навпаки.

Перші дві спецділянки лідером був італійський екіпаж Бертеллі Л.-Дотта М.

На початкових відрізка зійшло половина екіпажів. На сьомій спецділянці виникли проблеми і в українців: Протасов фінішував з більш ніж двохвилинним відставанням від Бертеллі Л.-Дотта М. та німців Кремер А.- Віча К.

Перша трійка виступала на однакових Ford Fiesta R5. Після сьомої СД Протасов та Черепін відкотися на третє місце класу за підсумками семи СД.

На 8 СД схоже відставання показав Kremer A. - Wicha K. тож Протасов знову повернув собі лідерську позицію. Хоч на дев'ятій СД німці відіграли у ротасова 50 секунд, цього не вистачило, аби вийти у лідери класу 2.

До кінця етапу ні німець, ні італійський екіпажу не зуміли обігнати екіпаж Протасова та Черепіна.

Завдяки сходу з дистанції ралі Монте-Карло таких топ-пілотів як Дані Сордо, Мікко Хірвонен, Роберт Кубіца та інших, українець Юрій Протасов Потрапив у ТОП 10 абсолютного заліку ралі Монте-Карло.

Нагадаємо, минулого сезону Юрій Протасов за підсумками всіх етапів Чемпіонату світу з ралі посів третє місце в класі 2, поступившись Роберту Кубіці та Абдулазізу Аль-Куварі.





Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.