Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

соцдолідження

mukachevo.net

Вівторок, 21 січня 2014, 13:16

74% мешканців Львівщини не довіряють владі – соцопитування

соцдолідження

74% респонденів соцопитування на Львівщині назвали "недовіру" головним серед слів, які найкраще описують ставлення до існуючої влади в країні.  

Це випливає з результатів дослідження, що було провеедене Центром "Соціоінформ" 20-30 грудня 2013 року.

На другому місці опитані назвали слово "ненависть" – його до влади відчуває 26% респондентів, ще 6,3% ставляться до влади байдуже.

Водночас політолог Анатолій Романюк зазначив, що критичним для рівнем недовіри до влади в демократичних країнах зазвичай є 17%, однак така цифра має бути для всієї країни.

Він, утім, додав, що, починаючи з вересня цього року рівень недовіри до влади на Львівщині значно зріс, і таких показників ненависті до влади також не було.

"Все це говорить про те, що це незадоволення має бути чітко сформульоване, артикульоване, тобто мають бути сформульовані програмні вимоги, які включають у себе як негативну характеристику, так і позитивну програму – що необхідно робити, щоб змінити ситуацію, яка є в країні", - сказав Романюк.

Також 91,4% опитаних позитивно ставляться до акцій протесту Євромайдану, 47,8% готові до активних акцій протесту, 29,9% готові, але лише своїм підписом під петицією, а 6,4% готові до силового протистояння.

В межах дослідження було опитано 1200 респондентів у Львівській області, які репрезентують доросле населення Львівської області, віком від 18 років. Помилка репрезентативності дослідження становить +/- 3,5%.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.