Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

водомети

dt.ua

Середа, 22 січня 2014, 14:42

Кабмін дозволив силовикам застосовувати водомети для припинення масових безпорядків

водомети

Кабінет міністрів України (Кабмін) дозволив міліції застосовувати водомети для припинення масових безпорядків.

Про це йдеться у відповідних постановах Кабміну, передає РБК-Україна.

Так, постановою № 14 від 22 січня 2014 р. уряд вніс зміни до пункту 16 правил застосування спеціальних засобів при охороні громадського порядку, затверджених постановою Ради Міністрів Української РСР від 27 лютого 1991 р. № 49 виклавши його в такій редакції: "16. Водомети застосовуються працівниками міліції для припинення масових безпорядків і групових порушень громадського порядку, відбиття нападу на будівлі, приміщення, споруди і транспортні засоби незалежно від їх належності, захисту громадян і самозахисту від нападу та інших дій, що створюють загрозу їх життю, здоров'ю, житлу чи майну".

Також указом № 12 від 22 січня 2014 р. Кабмін затвердив порядок проведення додаткових заходів захисту безпеки громадян. 

Згідно з документом, цей порядок визначає механізм проведення органами внутрішніх справ додаткових заходів, пов'язаних із забезпеченням прав і свобод людини і громадянина та нормального функціонування органів державної влади України.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.