Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Озаркевича 4

Середа, 22 січня 2014, 17:38

Українське Лікарське Товариство закликає Садового повернути Львову ділянку на Озаркевича

Озаркевича 4

Українське Лікарське Товариство закликало мера Львова Андрія Садового та секретаря міськради Павлюка негайно повернути земельну ділянку на Озаркевича, 4 місту.

Про це йдеться в заяві товариства.

Крім цього, лікарі закликають Садового, щоб він зобов'язав забудовника ТзОВ «Розвиток нерухомості» відшкодувати нанесену шкоду та музеєфікувати будівлю амбулаторії Народної лічниці.

"На Різдво 2014 р. сталося те, від чого УЛТ застерігало протягом останнього року – почалось руйнування історичної пам’ятки у зоні, яка перебуває під охороною ЮНЕСКО, – давньої будівлі амбулаторії Народної лічниці імені Митрополита Андрея Шептицького, що знаходиться у Львові на вулиці Озаркевича, 4", йдеться у заяві.

Нагадаємо, на Озаркевича, 4 нардеп-регіонал Володимир Зубик планує звести забудову. Водночас шпиталь Шептицького є пам'яткою архітектури, історії та містобудування, тому забудовник не має права зносити або руйнувати ці приміщення, але має берегти або ж відновлювати.

Ухвалу, яка узаконила надання земельної ділянки під забудову на вулиці Озаркевича 4-а Володимиру Зубику, у червні підписав міський голова Львова Андрій Садовий.

10 січня, о 7.00 на вулицю Озаркевича, 4, заїхала техніка і забудовник почав розбирати пам'ятку архітектури, виник конфлікт.  

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.