Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Понеділок, 27 січня 2014, 12:35

До держбюджету торік надійшло майже півмільярда гривень „утилізаційного збору”

Протягом минулого року бюджет отримав майже 440 млн. грн. від сплати екологічного податку за утилізацію транспортних засобів.

Про це повідомила прес-служба Міністерства доходів та зборів.

За статистикою Міндоходів, значну частину надходжень, а саме 430 млн. грн., становлять надходження від справляння „утилізаційного збору” при ввезенні транспортних засобів в режимі імпорту.

Ще 5 мільйонів надійшло від сплати екологічного податку при продажу на внутрішньому ринку України транспорту, який був виготовлений на митній території України.

Нагадаємо, що у минулому році для забезпечення своєчасної утилізації знятих з експлуатації транспортних засобів було розроблено низку змін до Податкового кодексу відносно оподаткування ввезення транспортних засобів на митну територію держави.

Відповідно до закону, з 1 вересня 2013 року громадяни, які здійснюють ввезення, виробництво та придбання транспортних засобів та кузовів до них, повинні сплачувати екологічний податок за подальшу утилізацію цього транспорту.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.