Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

писарчук петро

glavcom.ua

Понеділок, 27 січня 2014, 17:47

Майдан показав, що народ потребує нової якості влади та опозиції, – Писарчук

писарчук петро

Майдан показав, що народ потребує нової, європейської якості влади і опозиції, які не жеруться між собою біля корита, а перебувають в постійному діалозі із суспільством, чують його і реагують на його запити чи виклики.

Про це у своєму блозі на Zaxid.net написав голова ЛОО Партії регіонів Петро Писарчук.

На думку Писарчука, Майдан за короткий період показав владі, що якщо навіть вона не має сильної опозиції в парламенті, вона не має права не чути настроїв суспільства, демонструвати зверхність та зневагу до людей.

"Майдани по всій Україні довели нинішній і майбутнім владам, що вони на службі в людей, а не люди підневільні владі. Майдан перетворив з декларації в реальність те, що народ є носієм влади", написав Писарчук.

Водночас, на думку політика, потрібно навчитися розмовляти не мовою сили, ультиматумів та погроз, а переходити на діалог.

Крім цього, не можна робити заручником політичних амбіцій політиків весь український народ. "Владі потрібно перестати лякати країну надзвичайним станом, а опозиції прикриватись вимогами Майдану", написав Писарчук.

На думку політика, в Україні давно назріли кардинальні реформи, які б зміцнили місцеве самоврядування. Писарчук пропонує, щоб Верховна Рада при нинішньому її складі прийняла новий демократичний закон про вибори, а Президенту – оголосив позачергові вибори до Верховної Ради, котра на початку своєї роботи мала би ухвалити новий закон про вибори президента держави і оголосити дату їх проведення.

Писарчук вважає, що на період виборів опозиція має погодитися очолити і сформувати Уряд національної довіри.

"В тих областях, де адміністрації вже захоплені протестувальниками, до змін в Конституції обласні ради мали би не формувати позаконституційні органи, а розглянути на своїх сесіях і внести подання президенту по кандидатурах членів виконавчих органів влади, а президент погодитись з цими пропозиціями", написав Писарчук.

На думку політика, це мало би заспокоїти Україну і зблизило б позиції не стільки політиків, як українців, що проживають в різних регіонах країни.

"Влада і опозиція мають перейматись не тим, як вони будуть виглядати, не боятись виглядати переможеними, а думати про перемогу України, її народу: як тих, хто вийшов на майдани, так і тих, хто там не був чи засуджував їх", написав Писарчук.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.