Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

прокуратура

poltava.pl.ua

Понеділок, 27 січня 2014, 18:21

Суд зупинив дію рішень Львівської облради про визнання Народної ради та створення виконкому

прокуратура

Львівського окружний адміністративний суд виніс ухвали про заборону трьох рішень Львівської облради від 25 січня до розгляду справи по суті, а відтак вони не набрали законної сили. 

Про це повідомила прес-служба прокуратури Львівської області.

Йдеться про рішення: «Про утворення виконавчого комітету Львівської обласної ради», “Про звернення до держслужбовців, суддів, працівників правоохоронних органів та військовослужбовців” та “Про визнання Народної Ради України колегіальним органом, уповноваженим представляти інтереси народу України”.

Конституцією України, жодною нормою Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, а також іншими законами не надано повноважень органам місцевого самоврядування щодо визнання представницькими органів, які утворені не у відповідності до вимог чинного законодавства та надання рекомендацій іншим органам місцевого самоврядування щодо визнання таких органів, а також встановлення будь-яких обмежень військовим та правоохоронним органам, - роз’яснюється у повідомленні.

Окрім того, чинним законодавством обласним радам не надано жодних повноважень щодо створення своїх виконавчих комітетів чи інших виконавчих органів.

А тому, створення виконавчогокомітету Львівської обласної ради, суперечить вимогам ст.ст. 6, 19 Конституції України та ст.ст. 5, 11, 43, 58 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні».Окрім цього відкликання Львівською обласною радою делегованих повноважень Львівській обласній державній адміністрації, суперечить ст. 44 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», яка передбачає делегування таких на підставі закону.Відповідно до ст. 118 Конституції України виконавчу владу в областях і районах здійснюють місцеві державні адміністрації.

З порушенням закону також прийнято рішення “Про звернення до держслужбовців, суддів, працівників правоохоронних органів та військовослужбовців”, оскільки виконання державними службовцями, суддями, працівниками правоохоронних органів та військовослужбовцями пропозицій обласної ради не відповідає вимогам чинного законодавства України, яке регламентує їх діяльність.

Нагадаємо, Львівська рада закликала державних службовців виконувати рішення Народної ради. Депутат запропонувала, аби державні службовці підписали заяви про те, що засвідчують свою волю до виконання актів та розпорядчих документів Народної Ради України.

Львівська облрада також визнала Народну Раду колегіальним органом, уповноваженим представляти народ України, а також створила міжфракційне об'єднання Народна рада.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.