Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

верховна рада

p-p.com.ua

Вівторок, 28 січня 2014, 12:37

Верховна Рада скасувала закони, прийняті 16 січня

верховна рада

Верховна Рада України скасувала ряд законів, прийнятих 16 січня.

"За" проголосувало 361 нардепів.

Ці закони ряд експертів та громадських організацій визнали "драконівськими" та "диктаторськими". Свою стурбованість прийнятими законами висловила також низка західних експертів та політиків.

Один з законів спрощував зняття недоторканості з нардепів, ще один – дозволяє проводити заочне кримінальне провадження.

Ще один закон визначав, що за рух в автоколоннах більше п'яти авто тягне за собою позбавлення прав та автомобіля на термін до двох років.

Порушення порядку мирних зібрань карається до 10 діб арешту, участь в мирних зібраннях в касці, форменому одязі, з використанням фаєрів також тягне за собою до 10 діб арешту. Також забороняється встановлення наметів, сцени або звукової апаратури без дозволу органів МВС. За групове порушення громадського порядку можуть притягнути до 2 років позбавлення волі, а за масові заворушення можуть засудити до 10, а політиків - до 15 років позбавлення волі.

Крім того, неповага до суду зможе спричинити за собою 15 діб арешту, невиконання законних вимог співробітників СБУ загрожують штрафом понад 2 тис. грн.

Збір інформації про співробітників правоохоронних органів, суддів, прокурорів, їхніх рідних і близький, а також поширення конфіденційної інформації про них тягнуть за собою позбавлення волі до 3 років.

Також в Кримінальний кодекс вводиться норма, відповідно до якої блокування доступу до житла співробітників правоохоронних органів, суддів, прокурорів тягне за собою позбавлення волі строком до 6 років. Загроза співробітникові правоохоронних органів - до 7 позбавлення волі.

Крім того, згідно з новим законом, з 1 травня 2014 р. придбати SIM-карту для мобільного телефону можна буде тільки після укладення договору між абонентом і оператором мережі з зазначенням паспортних даних абонента.

Нагадаємо, ці закони були прийняті 16 січня з порушенням регламенту. 

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.