Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Микола Азаров

Вівторок, 28 січня 2014, 15:58

Янукович прийняв відставку Азарова зі всім урядом

Микола Азаров

Президент України прийняв відставку Прем'єр-міністра України Азарова Миколи Яновича, задовольнивши його заяву про відставку.

Про це повідомила прес-служба глави держави.

Оскільки за статтею 115 Конституції України відставка Прем'єр-міністра України має наслідком відставку всього складу Кабінету Міністрів України, Президент України прийняв і відставку Уряду держави.

Водночас Янукович, керуючись нормою частини п'ятої статті 115 Конституції України, доручив Кабінету Міністрів України продовжувати виконувати повноваження до початку роботи новосформованого Кабінету Міністрів України.

Відповідно до закону, усі члени Кабінету Міністрів України, які перебувають у відставці, звільняються зі своїх посад з початку роботи новосформованого Кабміну. Таким чином, усі чинні члени Кабінету Міністрів України продовжують працювати на посадах і здійснювати покладені на них повноваження до звільнення з посад в установленому Конституцією України порядку.

Нагадаємо, сьогодні Микола Азаров написав заяву про відставку

Нагадаємо, раніше посаду прем'єр-міністра Янукович пропонував лідеру "Батьківщини" Арсенію Яценюку, але він відмовився.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.