Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Львівська міськрада

blog.i.ua

Четвер, 31 травня 2012, 12:17

5 червня УТОС відзначатиме 79-у річницю заснування

У вівторок, 5 червня, Українське товариство сліпих відзначатиме 79-у річницю заснування. Про це повідомляє прес-служба Львівської міськради.

З нагоди відзначення 79-ї річниці заснування Українського товариства сліпих та 6-річчя заснування творчого дитячого колективу товариства «Дитячі мрії» відбудеться урочиста концертна програма.

Захід проходитиме за підтримки управління соціального захисту Львівської міської ради, в приміщенні міського палацу культури ім. Гната Хоткевича. Початок о 14:00.

«Під час проведення святкової програми глядачам представлять виступи творчих колективів Львова та Чернівців, окрім того буде відзначено найактивніших членів організації. До участі ми запросили членів нашого осередку, представників місцевої влади та партнерів по наших проектах. Сподіваюсь, що всі запрошені отримають задоволення та хороший настрій, адже творчість незрячих є по-особливому глибокою і душевною», - зазначила керівник Львівської організації УТОС Любов Кукуруза.

Активним членам організації УТОС під час концерту вручатимуть подарунки, закуплені за кошти бюджету міста.

«Світ незрячої людини – це світ постійної боротьби з обставинами.  Ми, як міська влада, як громада повинні всебічно сприяти розвитку їх можливостей, талантів, адже творчість дозволяє їм себе проявити й реалізувати. До слова, сьогодні на обліку в управлінні соціального захисту перебуває близько 1,3 тис. львів’ян інвалідів І і ІІ групи по зору», - наголосила заступник начальника управління соціального захисту Львівської міської ради Наталія Кузяк.

Нагадаємо, Українське товариство сліпих засноване в червні 1933 року. Сьогодні організація складається з 25 осередків обласного рівня. Метою діяльності організації є захист інтересів інвалідів по зору, інтеграція їх у  суспільство, соціально-трудова, побутова, медична та психологічна реабілітація.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.