Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львівська обласна рада

Понеділок, 3 лютого 2014, 13:00

Не треба займатись політичним мародерством, – історик про львівських опозиціонерів

Львівська обласна рада

Львівські політики займаються політичним мародерством, пробуючи нав'язати раді Майдану партійне керівництво.  

Таку думку сьогодні, 3 лютого, висловив львівський історик Василь Расевич, інформує кореспондент Варіантів.

Коментуючи виступи представників трьох опозиційних політичних фракцій у Львівській облраді, Расевич зазначив, що у них відчувається "тоталітарне мислення". За його словами, політики прагнуть єдності, однак заради неї готові покласти демократію та інші принципи.

"Для того, аби була єдність, треба не займатися політичним мародерством. Користаючи з революційної ситуації, ми знаємо, що у Львівській області відбуваються конфлікти всередині самих опозиційних революціонерів. Мова йде про захоплення Львівської ОДА та про ті конфлікти, які відбуваються між різними політичними угрупованнями. А також спроби нав'язати раді Майдану партійне керівництво. Для того, аби була єдність, і аби Львівщина була зразком, треба не займатися політичним мародерством", – сказав Расевич.

Расевич також запропонував політикам перестати прагнути очолити громадські рухи, а натомість діяти з ними солідарно.

Голова фракції ВО "Свобода" у Львівській облраді Андрій Холявка своєю чергою зазначив, що зараз не стоїть завдання "взаємного поборювання".

"Закінчиться переможно революція – буде нагода чудесно розібрати, хто чим займався, хто і куди привніс і хто є хто. Це є нав'язування формату, який є найбільш неконструктивним – це публічна сварка, публічне звинувачення...Переважно такою практикою займуються ті люди і ті середовища, які не дуже активні в громадському, політичному і суспільному житті, а переважно активні у сфері Фейсбук. Там вони фонтанують ідеями, які не мають жодного практичного втілення", – сказав Холявка.

Юрій Підлісний назвав слова Расевича "лише дуже гарними теоретичними викладками".

"Для того, аби включати у переговори крім опозиційної трійки ще когось, потрібно дуже чітко для себе усвідомити, хто є політичним суб'єктом. Будуть вибори..учасниками політичних виборів будуть виключно політичні партії згідно із законодавством, яке чинне на сьогодні. Що візьмуть на себе ті, хто не є політичними суб'єктами?

Він додав, що Фронт змін свого часу формував пул громадських організацій, які співпрацювали з партією. І саме з такої організації, як наголосив Підлісний, прийшов один з лідерів Євромайдану у Львові Роман Брезіцький.

Нагадаємо, нещодавно комітет Майдану Львівщини виступив з критикою дій Львівської обласної ради і вимагає пере форматувати виконком облради з дотриманням принципу неприпустимості поєднання функцій депутатів і керівників виконкому.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.