Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Петро Писарчук

Понеділок, 3 лютого 2014, 18:41

Львівські регіонали проігнорували Всеукраїнський злет у Харкові

Петро Писарчук

Регіонали Львівщини не брали участі у Всеукраїнському злеті глав первинних організацій Партії регіонів, який відбувся цієї суботи у Харкові.

Про це в інтерв'ю одному із львівських інтернет-видань заявив голова Львівської обласної організації Партії регіонів Петро Писарчук, – повідомляє прес-служба ЛОО Партії регіонів. 

"Недалекоглядність, продажність і амбіційність українських політиків можуть в черговий раз привести до втрати української державності, зробити українців, що живуть по різні береги Дніпра, – ворогами. Те, що сьогодні спостерігаємо в Києві – не нове. Стотисячні майдани в столиці збиралися і в квітні 1918 року. Потім появився більшовицький уряд в тому ж Харкові, а київські проводирі чи пристосувались до більшовиків, чи чкурнули закордон, кинувши народ у м’ясорубку. Як це не прикро, але зважаючи на повідомлення ЗМІ, першим це зробив голова Партії регіонів Микола Азаров, який вже за кордоном і не в Москві, як всі очікували, а у Відні", – зазначив Петро Писарчук.

Водночас він засудив рішення харківського злету.

"Але як би нас не обурювали рішення зборів у Харкові, мусимо визнати, що детонатором цього стала і наша агресивна позиція. Як би ми себе не тішили картинками про підтримку євромайданівців на сході держави, мусимо визнати, що переважна частина людей там цього не розуміє і боїться", – наголосив Петро Писарчук.

Він також відзначив, що "еліта, що здатна об’єднати країну, заспокоїти її, дати людям європейську перспективу, не може народитися і на барикадах. Як бачимо, барикади тільки поглиблюють розкол в суспільстві, втягують Україну в громадянську війну".

За словами Петра Писарчука, люди, які вийшли на мирні акції протесту, показали владі, що приймати доленосне рішення, не враховуючи їхньої позиції, влада в Україні вже ніколи не зможе. Але вони не давали мандату всяким лівим чи правим секторам сіяти хаос та провокувати насилля в Україні.

"Ми ще не знаємо всієї правди, але ясно, що мета всіх цих радикалів – не зміцнення України, а її розкол і знищення. Так звані збори в Харкові ще раз показали, що розкол країни є реальністю і навіть з відставкою Президента конфлікт в країні не припиниться, а може тільки більше розгорітися. Тому власне з допомогою людей і євромайдану ми мусимо повернути ситуацію в конституційне русло, провести вибори всіх органів влади, змінювати закони, стабілізувати економічну ситуацію і рухатися до Європи", – вважає Петро Писарчук.

Нагадаємо, 1 лютого у Харкові керівники первинних організацій Партії регіонів ухвалили рішення про створення всеукраїнського громадського союзу "Український фронт".

"Український фронт" – це добровільне громадське об'єднання представників народу, будь то козаки, священнослужителі, організації інвалідів, афганців, чорнобильців, які захищатимуть мир і стабільність в країні, які виступлять проти роз'єднання України", – пояснив лідер Харківської обласної організації ПР, голова Харківської ОДА Михайло Добкін.  

"Український фронт" планує ініціювати проведення референдуму, у тому числі, і про остаточне скасування депутатської недоторканості та скорочення чисельності депутатів до 300 осіб.

Громадський союз також планує сформувати народну гвардію з числа козаків, учасників локальних воєн, "Оплоту", "Нічних вовків", спортивних об'єднань.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.