Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

сланцевий газ

rtcc.org

Вівторок, 4 лютого 2014, 12:30

Україна підпише операційну угоду з Chevron у березні

сланцевий газ

Операційну угоду з видобутку сланцевого газу між Україною і американською нафтогазовою компанією Chevron може бути підписано вже в березні 2014 року.

 

Про це повідомляється в Інформаційно-аналітичному бюлетені Кабміну. 

Таким чином, Chevron зможе фактично взятися за розробку Олеського родовища у Львівській та Івано-Франківській областях. Про це на брифінгу в суботу заявив в.о. Міністра енергетики та вугільної промисловості України Едуард Ставицький. Водночас він зазначив, що представники Chevron знаходяться в Україні і координують свої дії з Міністерством.

Варто нагадати, що в листопаді 2013 року Україна вже підписала Угоду про розподіл продукції (УРП) з Chevron. Згідно з домовленістю, американська компанія має намір вкласти близько 10 млрд. дол. США у видобуток вуглеводнів у західних регіонах країни, проте ця угода не дозволяла компанії безпосередньо взятися за розробку родовища.

Завдяки співробітництву з американським інвестором, як стверджують експерти галузі, Україна має всі шанси повторити успішний досвід США. Так, Уряду США за рахунок розвитку місцевих родовищ сланцевого газу вдалося знизити ціни на блакитне паливо на внутрішньому ринку з 460 дол. США за 1 тис. куб. м у 2007 році до 110-120 дол. США за 1 тис. куб. м у 2013 році.

Нагадаємо, 3 жовтня 2013 року Львівська облрада дозволила "Шеврону" видобувати сланцевий газ в області.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.