Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

аеродром у трускавці

droginfo.com.ua

Вівторок, 4 лютого 2014, 13:14

Трускавець отримав власний аеродром

аеродром у трускавці

Навесні у повну силу запрацює аеродром, який знаходиться всього за 10 км від Трускавця в селі Почаєвичі, що на схід від Дрогобича.

Як поінформував начальник відділу авіаційного забезпечення готельно-курортного комплексу "Карпати" Володимир Лесик, зараз проходить процес сертифікації, тож уже навесні аеродром зможе приймати і чартерні рейси.

Аеродром знаходиться на висоті 274 метри над рівнем моря, його злітно-посадкова смуга з асфальтно-бетонним покриттям має розміри 900х21 м. А це означає, що сюди можуть прилітати та тут приземлятися практично всі літаки так званої "легкої авіації", а це і АН-2, і ЯК-52, і ЯК-18Т, і АН-28, і Л-410, і ряд інших видів літаків та вертольотів.

Загальна площа аеродрому становить понад 23 тисячі м. кв. Призначений він для польотів повітряних суден вагою до 10 тонн.

Аеродром біля Трускавця взяв у оренду в Фонду державного майна України готельно-курортний комплекс "Карпати". Метою оренди аеродрому є розширення сфери послуг (здійснення польотів) та популяризація авіаційних видів спорту в Україні.

Джерело: ДрогобичІнфо

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.