Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

прокуратура львівщини

ua.112.ua

Середа, 5 лютого 2014, 11:20

На Львівщині після втручання прокуратури поновили права понад 3 тисяч дітей

прокуратура львівщини

Безпосередньо прокурорами зареєстровано та скеровано до суду 21 кримінальне провадження відносно порушників прав та інтересів неповнолітніх, внесено 552 подання, скасовано 28 незаконних актів органів виконавчої влади та місцевого самоврядування. 

Про це повідомила прес-служба прокуратури Львівської області.

Вжитими заходами вдалось реально поновити права дітей, зокрема, у житловій та майновій сфері. Так, за втручання органів прокуратури, повернуто незаконно відібране помешкання 5 сиротам та дітям, позбавлених батьківського піклування.

Лише після прокурорського реагування, органами влади забезпечено придбання житла для 19 сиріт у Городоцькому, Дрогобицькому, Жовківському, Золочівському, Мостиському та Турківському районах.

Загалом, судами задоволено 22 позови прокурорів щодо майнових інтересів неповнолітніх. За фактами порушень їх житлових прав зареєстровано 5 кримінальних проваджень, до відповідальності за результатами розгляду подань прокурорів притягнуто 38 посадовців.

Окрім того, завдяки прокурорському реагуванню у 2013 році усунуто порушення законодавства в органах освіти, зокрема щодо впровадження інклюзивної освіти та забезпечення учнів стипендіями. Відтак в інтересах дітей відшкодовано понад 700 тис. грн.

При цьому, викрито 5 фактів розтрати бюджетних коштів час будівництва та реконструкції об’єктів освіти у Золочівському, Буському, Сокальському, Дрогобицькому районах.

Водночас, реагували прокурори й на незаконні діяння посадовців у сфері оздоровлення дітей, опіки та піклування, соціального захисту.
Відтак до відповідальності за ініціативи прокуратури притягнуто 442 посадовці органів державної влади та місцевого самоврядування.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.