Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

самооборона

24tv.ua

Середа, 12 лютого 2014, 11:45

Через створення загонів самооборони на Львівщині міліція завела кримінал

самооборона

Правоохоронні органи розпочали розслідування за фактом створення на Львівщині незаконних воєнізованих формувань.  

 

Про це повідомила прес-служба прокуратури Львівської області.

Як йдеться у повідомленні, у деяких ЗМІ розміщено повідомлення про те, що в обласних та районних центрах України, у тому числі у Львові, створюються загони самооборони за аналогією охорони Майдану із зазначенням контактних телефонів для запису у їх склад. Зокрема, про створення львівськими активістами озброєної «гвардії» самооборони, долучивши до організації чоловіків, які володіють легальною вогнепальною зброєю.

Таким чином, невстановлені особи, на території Львівської області створили не передбачені законами України воєнізовані формування, вважають у прокуратурі.

Вчора, 11 лютого, ГУ МВС України у Львівської області відомості про вчинення вказаного кримінального правопорушення внесено до ЄРДР.

Наразі розслідування триває та перебуває на контролі прокуратури. До слова, санкція цієї частини вказаної статі передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до п’яти років.

Нагадаємо, станом на ранок 27 січня у Львові вже організували п'ять сотень Самооборони: студентська сотня, три сотні добровольців, а також автомобільна сотня.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.