Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

Біля Львова хочуть побудувати сміттєпереробний завод

volynnews.com

Середа, 12 лютого 2014, 14:56

Біля Львова хочуть побудувати сміттєпереробний завод на відібраній в громади землі – юрист

Біля Львова хочуть побудувати сміттєпереробний завод

На земельних ділянках площею 168 га у Пустомитівському районі, які Головне управління Держземагентства Львівщини передало підставним особам, ймовірно будуватимуть сміттєпереробний завод.  

Про це сьогодні, 12 лютого на прес-конференції повідомив адвокат Андрій Петришин, інформує кореспондент Варіантів.

Як розповів журналістам депутат Годовицько-Басівської сільської ради Пустомитівського району Ігор Малаховський, у серпні 2013 року мешканці цих двох сіл зверталися до ГУ Держземагентства України у Львівській області, аби те відвело їм земельні ділянки площею 168 га для ведення особистого селянського господарства.

Держземагентство у цьому проханні селянам відмовило, натомість віддало цю землю іншим приватним особам. Останні – мешканці Донецької, Дніпропетровської та Херсонської областей – як з'ясували представники громадськості, виявились підставними, оскільки люди самі не знали, що стали власниками земельних ділянок на Львівщині.

За інформацією, якою поділився адвокат Андрій Петришин, на цій території ймовірно будуватимуть сміттєпереробний завод.

"За нашими інформаційними джерелами говорили про сміттєпереробний завод. Я не знаю, чи це буде формат Грибовичів, але знаю точно, що це буде шкідливо для громад, які живуть на відстані 800 метрів від цієї землі...Малоймовірно, що люди з Дніпропетровської чи Херсонської областей, живучи там, хочуть побутувати тут об'єкти, які будуть для нас корисні", – сказав Петришин.





Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.