Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

будинок ярославенка

dailylviv.com

Четвер, 13 лютого 2014, 09:37

Сихівський суд вирішив, що забудовник має відновити будинок Ярославенка

будинок ярославенка

Сихівський районний суд зобов’язав забудовника відновити пам’ятку історії та мистецтва - будинок українського композитора Ярослава Ярославенка.

Про це повідомила прес-служба Львівської міськради.

"11 лютого Сихівський районний суд виніс рішення про зобов’язання забудовника п.Ростислава Мельника відновити будинок на вул. Ярославенка, 30 у відповідності до поданого проекту", повідомила начальник юридичного управління ЛМР Гелена Пайонкевич.

"Ми очікуємо, що забудовник подасть апеляцію, але ми свою позицію будемо тримати", - зазначила Гелена Пайонкевич.

Відзначимо, що будинок на вулиці Ярославенка, 30 є пам'яткою історії та мистецтва №1297 за рішенням виконкому Львівської облради від 1982 року.

Нагадаємо, будинок видатного композитора Ярослава Ярославенка у Львові зруйнували 11 вересня 2008 року. Раніше будинок належав родині Ярославенка та ще двом сім’ям, а у січні 2008 року його викупив Ростислав Мельник, який спершу зняв зі споруди пам’ятну таблицю, а потім зруйнував будинок.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.