Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

народна рада

Четвер, 13 лютого 2014, 10:37

Суд визнав Народну Раду на Львівщині незаконною

народна рада

Вчора, 12 лютого, Львівський окружний адміністративний суд скасував рішення Львівської обласної ради «Про визнання Народної Ради України колегіальним органом, уповноваженим представляти інтереси народу України».

Про це повідомила прес-служба прокуратури Львівської області.

Зазначимо, що оскаржуваним рішенням Львівською облрадою визнано Народну Раду України колегіальним органом, уповноваженим представляти інтереси народу України, повноваження на створення якого надані рішенням Всенародних зборів громадян, які відбулися 19 січня 2014 року на Майдані Незалежності в місті Києві.

Крім цього, облрада вирішила створити міжфракційне об’єднання «Народна Рада» у Львівській обласній раді, до складу якого можуть входити фракції обласної ради та позафракційні депутати відповідно до поданих заяв.

Також сільським, селищним, районним, міським, районним у містах радам Львівської області було рекомендовано невідкладно скликати позачергові сесії відповідних рад для розгляду та прийняття рішення щодо визнання Народної Ради України.

Крім цього, обрада зверталася до Ради Європи, Європейського Союзу, ОБСЄ та міжнародного співтовариства з проханням допомогти Українському народові зберегти демократичний устрій і не допустити остаточного встановлення в Україні диктатури та узурпації влади Президентом України.

Львівська облрада також встановила, що на території Львівської області не можуть проводитися заходи за участю особового складу Збройних Сил України, Міністерства внутрішніх справ України, інших правоохоронних органів з використанням спеціальних засобів, зброї та військової техніки спрямовані на обмеження прав громадян на проведення мирних зібрань.

Таким чином, відповідні рішення Львівської облради були скасовані.

Загалом, Львівським окружним адміністративним судом уже задоволено 17 позовних заяв органів прокуратури, зокрема про визнання протиправними та скасування рішень Сколівської (2), Мостиської, Радехівської, Жовківської (2), Самбірської, Стрийської, Городоцької, Яворівської, Старосамбірської, Бродівської, Буської районних рад, Комарнівської і Жовківської міських рад, Жирівської сільської ради. Решту позовів перебувають на розгляді.

Нагадаємо, у суботу, 25 січня, Львівська облрада визнала Народну Раду України.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.