Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

лода

Четвер, 13 лютого 2014, 17:43

Ситуацію з ЛОДТРК вивчатимуть у Львівській облраді

лода

У Львівській облраді створять робочу групу, яка вивчатиме ситуацію навколо листа громадськості з проханням звільнити керівництво Львівської обласної телерадіокомпанії.  

Відповідне рішення сьогодні, 13 лютого, на своєму засіданні прийняла комісія з питань культури, історико-культурної спадщини, духовного відродження та ЗМІ Львівської облради, інформує кореспондент Варіантів.

Комісія вирішила звернутись до голови облради з проханням створити робочу групу з вивчення цієї ситуації.

На засіданні комісії були присутні генеральний директор ЛОДТРК Микола Шевчук, його заступник Людмила Майор та представники громадськості, які і написали звернення до облради щодо звільнення Шевчука та Майор.

Микола Шевчук та Людмила Майор під час засідання заперечували закиди, які їм були пред'явлені у листі громадськості.

Шевчук наголошував, що скорочення на ЛОДТРК відбулося згідно із рішенням Держкомтелерадіо України. Він також спростував оприлюднену на сесії облради інформацію, згідно з якою з ЛОДТРК звільнили 67 журналістів. За словами Шевчука, 36 із звільнених пенсіонери, 22 людини охоронці та лише 17 журналісти.

Присутній на засіданні голова фракції "Свобода" в облраді Андрій Холявка закинув Шевчуку, що той, звільнивши працівників ЛОДТРК, натомість збільшив кількість своїх заступників. Цю інформацію Шевчук заперечив.

Один із підписантів листа, заслужений журналіст України Василь Гаврилишин закинув Шевчуку, що його руками Держкомтелерадіо зробило "блискучу люстрацію" на ЛОДТРК.

"Пан Микола думає, що ЛОДТРК це його власність", сказав Гаврилишин.

Серед інших закидів, які лунали на адресу Шевчука – що львіське телебачення "втратило ідеологічне наповнення", та патріотизм, що на дитячі телепередачі потрапляють діти, участь яких проплачується, та те, що замість професійних журналістів на ЛОДТРК тепер працюють малодосвідчені вчорашні випускники журфаків.

Серед аргументів на свій захист Шевчук, зокрема, наводив те, що ЛОДТРК об'єктивно висвітлювало події навколо Євромайдану та що деяким звільненим журналістам запропонували інший режим співпраці.

Нагадаємо, 11 лютого, на сесії Львівської облради голова фракції ВО "Свобода" Андрій Холявка зачитав звернення громадськості, в якому та просила облраду звернутись до Держкомтелерадіо щодо звільнення гендиректора ЛОДТРК Миколи Шевчука та його заступниці Людмили Майор.

Останніх громадськість звинувачувала в тому, що, внаслідок "реорганізації та оптимізації" ЛОДТРК з неї були звільнені професіїні і патріотично налаштовані журналісти.



 

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.