Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

євромайдан

polittech.org

П'ятниця, 14 лютого 2014, 13:57

У СІЗО не залишилося жодного євромайданівця, – генпрокурор

євромайдан

Станом на 13:00 п'ятниці, 14 лютого, в Україні всі раніше заарештовані учасники Євромайдану звільнені з СІЗО.

Про це повідомив Генеральний прокурор Віктор Пшонка, передає РБК-Україна.

"Сьогодні в СІЗО немає жодної з осіб, які були затримані по кримінальних проваджень у рамках січневих подій. Абсолютно всім змінено запобіжний захід. Все, що виходить за рамки цієї інформації, - дезінформація. Ця ситуація - це акт доброї волі. Органи слідства, процесуальні керівники пішли на це заради громадського спокою. Це безпрецедентний крок, щоб вирішити конфлікт. Це не поступка, а свідоцтво відповідальності", - зазначив генпрокурор.

За його словами, якщо умови закону про звільнення від кримінальної відповідальності учасників Євромайдану будуть виконані мітингувальниками, то закон може бути реалізований до 18 березня і всі кримінальні справи закриті, а всі підозрювані будуть звільнені від кримінальної відповідальності.

"Я гарантую, що протягом місяця всі кримінальні справи будуть припинені", - підкреслив Пшонка.

За його словами, умовою є звільнення всіх адмінбудівель, вул. Грушевського у Києві та всіх інших вулиць, крім тих, де проходять мирні акції.

"Звільнення Майдану, Будинку профспілок, Будинок архітекторів не є умовою для застосування закону", - заявив генпрокурор.

Також Пшонка зазначив, що сьогодні зустрінеться з іноземними дипломатами, щоб роз'яснити цю ситуацію.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.